gaśnięcie auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gaśnięcie auta
Witam,
koleżanka ma problem ze swoim Golfem GTI. Otóż po rozgrzaniu silnika i ok. 15 minut jazdy nagle jej gaśnie. Po upływie następnych 15 minut odpala normalnie i może dalej jechać. Nie zawsze tak jest, oddała auto do warsztatu, mechanik nie mógł stwierdzić co jest nie tak, nie ma żadnego błędu. Spec jeździł nim przez dwa dni, zrobił ok. 200 km i nic, ona go odebrała i po 10 km jej stanął. Wiem wiem, auto nie lubi koleżanki .
Wg mnie to jakiś element się nagrzewa i coś wtedy nie kontaktuje. Ale jak jest wszystko dobrze to ciężko zdiagnozować usterkę.
Mam nadzieję że pomożecie.
Pozdrawiam
gabi111
koleżanka ma problem ze swoim Golfem GTI. Otóż po rozgrzaniu silnika i ok. 15 minut jazdy nagle jej gaśnie. Po upływie następnych 15 minut odpala normalnie i może dalej jechać. Nie zawsze tak jest, oddała auto do warsztatu, mechanik nie mógł stwierdzić co jest nie tak, nie ma żadnego błędu. Spec jeździł nim przez dwa dni, zrobił ok. 200 km i nic, ona go odebrała i po 10 km jej stanął. Wiem wiem, auto nie lubi koleżanki .
Wg mnie to jakiś element się nagrzewa i coś wtedy nie kontaktuje. Ale jak jest wszystko dobrze to ciężko zdiagnozować usterkę.
Mam nadzieję że pomożecie.
Pozdrawiam
gabi111
- Paweł Marek
- V.I.P.
gabi111, zorientuj sie jaki to typ silnika, może fotkę daj. Trzeba ssprawdzić czy iskra zanika jak nie chce odpalic. Niemniej na pierwszy ogień cewka. Nie da się jej sprawdzić miernikiem. Najlepiej podmienić od kogoś to kilka minut, wszystkie cewki sa podobne z MK3 seatów itp.
Potem czujnik Halla w aparacie zapłonowy lub czujnik położenia wału korbowego - to już zależy jaki silnik ( w nowszych jest ten drugi)
Potem czujnik Halla w aparacie zapłonowy lub czujnik położenia wału korbowego - to już zależy jaki silnik ( w nowszych jest ten drugi)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
na razie przekazałam koleżance, żeby sprawdziła ten przekaźnik.
a wie ktoś może jaki on powinien mieć numery czy cokolwiek, żeby mogła się spytać w sklepie o ten konkretny przekaźnik??
a wie ktoś może jaki on powinien mieć numery czy cokolwiek, żeby mogła się spytać w sklepie o ten konkretny przekaźnik??
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 09:20 przez gabi111, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
gabi111, kolega wyżej napisał. Miejsce R3 to drugi rząd liczac od dołu trzecie miejsce od lewej. 30 to nadruk dużymi cyframi na przekaźniku. Te dane wystarczą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
podepne sie pod ten temat ja mam golfa 3 silnik 1.4 abd r.1993 i to samo sie dzieje od czego zaczac sprawdzanie? tylko ja zawsze wypinałem wtyczke z przodu wtrysku wycierałem ze srodka olej i odpalal zaraz a teraz gaśnie za chwile znowu, pomocy
zuwazyłem ze grzeje mi sie klema plusowa po wyczyszczeniu wszyskich miejsc styku przestała . zobacze czy teraz gaśnie i dam znać.pozdrawiam
zuwazyłem ze grzeje mi sie klema plusowa po wyczyszczeniu wszyskich miejsc styku przestała . zobacze czy teraz gaśnie i dam znać.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2009 12:19 przez arturek303, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
Niech koleżanka zobaczy czy jest iskra , gdy nie chce odpalić. Jeśli nie będzie iskry to trzeba jeszcze sprawdzić czujnik położenia wału i najlepiej podmienić z kimś cewkę zapłonową. Może koleżance sprawi problem sprawdzenie iskry, ale wierze ,że poradzi sobie, jak dobrze wytłumaczysz .
Pozdrawiam Krzaś
Pozdrawiam Krzaś
Zapraszamy http://cb-pomorze.pl/viewtopic.php?t=32#top