Śmierdzi spalinami w kabinie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Śmierdzi spalinami w kabinie
Witam...
tak jak napisałem w temacie śmierdzi mi w kabinie spalinami...
co może być tego powodem i jak się pozbyć tej niewygody???
z góry dzięki za pomoc...
tak jak napisałem w temacie śmierdzi mi w kabinie spalinami...
co może być tego powodem i jak się pozbyć tej niewygody???
z góry dzięki za pomoc...
muzzy33 pisze:Śmierdzi spalinami...
ankietę zrobiłem z ciekawości...
układ wydechowy masz nieszczelny i spaliny wlatują do środka auta mozliwe że gdzieś na wysokości komory silnika
Avant S4-line + in progress....
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
zapach spalin = Nieszczelne połączenie kolektora z portkami tam są takie dwie sprężyny w kształcie litery C a w środku uszczelka z aluminium i ołowiu. Jak sprężyna przerdzewieje a lubi przerdzewieć to popuszcza spalin i śmierdzi. Następnie wypali się i zacznie hałasować. Taka moja propozycja.
A ta rura to chyba podgrzewa kolektor.... chyba.
A ta rura to chyba podgrzewa kolektor.... chyba.
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
śmierdzi spalinami nie paliwem.człek pisze:sprawdz czy masz podpięty prawidłowo pochłaniacz par paliwa.
muzzy33, a auto głośniej nie pracuje?
Avant S4-line + in progress....
Jeśli myślisz o odmie to tak może śmierdzieć olejem, ale pojęcia nie mam o której rurze mówisz.czy możliwe jest że śmierdzi przez to że dziurawy jest taki wąż pod filtrem powietrza który chyba odprowadza spaliny??
Sprawdzić musisz wydech od silnika aż do połowy auta bo może zaciągać przez nadmuch albo przez nieszczelności przy lewarku itp itd.
Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 08:59 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.