Problem ze światłami mijania i stopu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze światłami mijania i stopu
Witam wszystkich!
Kochani mam problem.Jak wciskam hamulec to zapalają mi się światła mijania , jak włączam światła mijania to żarzy się stop ???
Panowie pomocy!!! Może to jakaś pierdoła ?
Kochani mam problem.Jak wciskam hamulec to zapalają mi się światła mijania , jak włączam światła mijania to żarzy się stop ???
Panowie pomocy!!! Może to jakaś pierdoła ?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To już bardziej brak masy, niż ta woda. Typowa usterka. Przy lampie tylnej, jak zdejmiesz tapicerkę bagażnika (zależy, co masz - czy materiałową, cz tylko takie zakładki z dykty) - to pod spodem są śrby, którymi przymocowane są kabelki do nadwozia - pewnie tam coś nie kontaktuje. Zobacz, czy nie ma tam rdzy itp.
lampy są dobrze podłączone nikt nic nie grzebał to sie stało naglekoloko pisze:Odwrotnie podłączone lampy?
[ Dodano: 25 Cze 2009 11:18 ]
Wody nigdzie niema ,mąż sprawdzał i masa jest [jak by nie było masy to sie robiła by choinka]Lipek81 pisze:To już bardziej brak masy, niż ta woda. Typowa usterka. Przy lampie tylnej, jak zdejmiesz tapicerkę bagażnika (zależy, co masz - czy materiałową, cz tylko takie zakładki z dykty) - to pod spodem są śrby, którymi przymocowane są kabelki do nadwozia - pewnie tam coś nie kontaktuje. Zobacz, czy nie ma tam rdzy itp.
Co ciekawsze jak są wyjęte kluczyki ze stacyjki i wcisne stop to sie zapalają kątrolki ???
Jak włanczam światła to sie świeci też stop i trąbią ludzie za mną
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
-to co opisujesz, to właśnie jest choinka.julia71 pisze:jak by nie było masy to sie robiła by choinka
- które kontrolki dokładnie?julia71 pisze:Co ciekawsze jak są wyjęte kluczyki ze stacyjki i wcisne stop to sie zapalają kątrolki ???
Nadal twierdzę, że to brak masy - jeżeli nie przy lampach, to w innym miejscu.
Tak jest hak w aucie. Ale co to ma do rzeczy ??????
[ Dodano: 28 Cze 2009 11:44 ]
[ Dodano: 28 Cze 2009 11:44 ]
Wszystkie kontrolki świecą i wskazuje temperature i paliwo tak jak by był włączony zapłon. Jak puszcze stop to wszystko gasnieLipek81 pisze:julia71 napisał/a:
Co ciekawsze jak są wyjęte kluczyki ze stacyjki i wcisne stop to sie zapalają kątrolki ???
- które kontrolki dokładnie?
Nadal twierdzę, że to brak masy - jeżeli nie przy lampach, to w innym miejscu.
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
A dużo ma. To wygląda na zwarcie a nie na brak masy. Najprawdopodobniej jest zwarcie mieczy światłem STOP a światłem pozycyjnym!!! Sprawdź instalacje gniazda przyczepy i samo gniazdo!!!
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
tel. 694 379 076
- Paweł Marek
- V.I.P.
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
spróbuj odłączy przewody do gniazda przyczepy ,jak to nie pomoże to się kłania wizyta u autoelektrykajulia71 pisze:Jak sprawdzić czy to jest zwarcie ? I jak sprawdzić to gniazdo od haka ?
[ Dodano: 28 Cze 2009 21:19 ]
najlepiej odłącz przy tylnej lewej lampie jeśli nie jest podłączone do wiązki
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
tel. 694 379 076