ratunku 4raz wywalilo mi olej!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

ratunku 4raz wywalilo mi olej!!!!!

Post autor: kamel1984 » ndz sty 22, 2006 22:35

krotka pilka - mam golfika 1.3 bylem z niego dumny przez rok zadnej awarii az do zeszlego miesiaca , dodam ze jest na gazie .... sprawa jest taka , jade pali sie nagle kontrolka oleju patrze pod maske - a tam silnik zarzygany caly olejem , dalem znajomemu okazalo sie ze wyciekalo simeringiem wymienilem zalalem olej za tydzien znow to samo- wycieklo drugim simeringiem znowu wymiana , na nastepny dzien odebralem wywalilo olej bagnetem doszlismy do wniosku ze to odpowietrzenie silnika - ten filtr byl zarabany-bodajrze odma to sie nazywa- wiec przerobka wycielismy filtr wstawilismy trojnik i podpielismy wezyki , wszytko spoko az do dzisiaj (po tyg) jade a tu nagle moja ulubiona kontrolka i brak oleju, nie wiem juz czym on wycieklbo ciemno ale jestem tak wkurzony ze oddalbym go do "zyda" najchetniej tylko szkoda by mi bylo tego co wniego zostalo wlozone $ :((( RATUNKU RECE MI JUZ OPADAJA jaka moze byc tego przyczyna??? na dworze -16 to jakis wplyw tez moze miec, a moze to wina gazu?? moze silnik nie dosatecznie sie nagrzewa??? czy cus?? HELP WANTED :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Razal
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

hmmm

Post autor: Razal » ndz sty 22, 2006 22:47

Poszukaj w posatch coś na temat "odmy" Kolega ma MkIV z silnikeim 1,4 - TO SAMO SIĘ DZIEJE - wiem że ma mu to mechanik jakos przerobić, szczegułów nie znam niestety - dzije się to tylko w zimie :panna:

pozdawiam i wspolczuje :pub:

Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » pn sty 23, 2006 00:53

Na bank jest to odma. Autko stoi pewnie na dworze i w odmie zbiera się syf i na mrozie to przymarza. Ja tam z tym problemów raczej nie mam bo autko stoi w ogrzewanym garażu :D Ale sprwadz poprostu drożność odmy . I poczytaj sobie w dziale FAQ jest tam założony temat o odmie w 1.3 NZ.

Obrazek

Awatar użytkownika
MAREK 74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MAREK 74 » pn sty 23, 2006 01:42

opcja "szukaj"
dowidzenia

MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”