Przeciek wody po opadach - MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Andrzej1963
- Użytkownik

Przeciek wody po opadach - MK2
Cześć,no i mam problem,po solidnych opadach deszczu po stronie pasażera z przodu zrobiło się solidnie mokro. Woda płynie sobie po wykładzinie po nadkolu i spływa na dół. Co przestało być szczelne, uszczelka szyby czołowej czy coś innego? I jak tą paskudną usterkę usunąć. Dzięki za wszelkie informacje i pomoc.
Andrzej
-
Andrzej1963
- Użytkownik

- webster1987
- Nowicjusz

- webster1987
- Nowicjusz

- webster1987
- Nowicjusz

-
MarcinWLKP
Mi ciekła tylna klapa przez wrzody pod uszczelką. Jeśli kapie Ci spod tego plastyku to na bank albo przez wycieraczkę albo przez spryskiwacz woda wchodzi. Ja założyłem nową klapę a wodę wczoraj miałem i wyczaiłem że cieknie przez spryskiwacz, silikon pod niego i spokój.
moja uszczelka z zewnątrz też niby przylegała wszędzie, a w środku widać było zacieki z rdzy i wody. Aż pewnego dnia oparłem się na szybie i wleciała mi do bagażnika bo tego rantu już w ogóle nie byłogolfik88
Nie zawsze. U mnie były 3 małe wrzodki a ciekło tak że po deszczu miałem basen zawsze. Uszczelka sama w sobie sparciała była i puszczałajeryk10
u mnie ruda jest na calej dlugosci pod uszczelka od wewnatrz89Bartezz pisze:moja uszczelka z zewnątrz też niby przylegała wszędzie, a w środku widać było zacieki z rdzy i wody. Aż pewnego dnia oparłem się na szybie i wleciała mi do bagażnika bo tego rantu już w ogóle nie było
tylko ze u mnie najwiecej wody zbiera sie po lewej stronie (patrzac od tylu auta), jeszcze jedno pytanko, pod zamkiem w klapie jest taka dziorka, czy ona ma za zadanie odprowadzanie wody??89Bartezz pisze:Jeśli kapie Ci spod tego plastyku to na bank albo przez wycieraczkę albo przez spryskiwacz woda wchodzi.