Nie odbija pedał sprzęgła.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jaco
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie odbija pedał sprzęgła.

Post autor: Jaco » pt cze 19, 2009 18:12

Witam mam problem ze sprzęgłem, zaczęło się od lekkiego ślizgania. Postanowiłem wymienić tarcze sprzęgła na oryginalna Sachs. Po ściągnięciu starej okazało się że nie jest dużo zużyta 0,5 mm mniej od oryginału i lekko przypalona. Simering na wałku skrzyni lekko przepuszczał olej wiec go wymieniłem może to on był przyczyna awarii. Jednak po poskładaniu wszystkiego pedał sprzegła nie odbija do końca „blokuje się” na połowie wysokości, czasami sam odbije a czasami musze go nogą cofnąć. Sprzęgło bierze praktycznie od razu jak tylko lekko puszcze i chodzi bardzo lekko. Moje pytanie jest takie czy skończył się docisk sprzęgła czy może samoregulator linki sprzęgła ?

Awatar użytkownika
Adam204
...
...

Post autor: Adam204 » pt cze 19, 2009 21:31

ja bym stawiał na linkę od sprzęgła ale nie jestem pewny do końca i niech się inni wypowiedzą
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 21:33 przez Adam204, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » pt cze 19, 2009 21:51

a było odpowietrzone sprzęgło ?? czy docisk to trudno określić często jak wymieniam sprzęgła to wymieniam komplety tarcze i docisk w tedy jest pewniej

Awatar użytkownika
Jaco
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jaco » sob cze 20, 2009 15:16

LoLs pisze:a było odpowietrzone sprzęgło ?? czy docisk to trudno określić często jak wymieniam sprzęgła to wymieniam komplety tarcze i docisk w tedy jest pewniej
Masz racje powiniem wymienić docisk. Sprzegła sie nie odpowietrza bo nie jest hydrauliczne tylko na lince i samoregulatrzorze własnie co do niego nie jestem pewien czy działa prawidłowo.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”