wkładka do zamka i centralny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafalbenek123
Nowicjusz
Nowicjusz

wkładka do zamka i centralny

Post autor: rafalbenek123 » ndz sty 22, 2006 07:56

centralny przestał dzalac wy jełem z drzwi wkladke zamka chcacy lub nie ale z wkładki powypadaly jakies blaszki to je powsadzałe pytanko moje czy mozna je wsadzic tam gdzie sie chce i czy jeszcze ta wkładka si nadaje do ponownego uzywana ? ma zdjeta tapicerke moze mi powiedziec ktos co mam dalej z ty fantem robic??tz wkaladam wkladka w zamek tam jest jeszcze takie co na to wkladke nie wiem jak to sie nazywa i moje pytanko gdzie sie to powinno wsadzic zeby mozna bylo dzrwi zamykac zamkiem ( mam centralny)pomocy!!!

[ Dodano: Nie Sty 22, 2006 06:59 ]
dam sam rade cos z tym zrobic prosil bym o jakies wzkazowki krok po kroku jesli ktos sie na tym zna

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » ndz sty 22, 2006 12:43

zapadek zamka nie możesz włozyc "jak chcesz" musisz odpowienio je powkładac dopasowac pod kluczyk, z tym sobie idealnie radza kolesie którzy dorabiaja klucze. bębenek zamka powinien miec taka mała zawleczke. ktoóra jego koncu wsuwasz i blokujesz przed wyjęciem.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sty 22, 2006 13:37

I trzeba to dokładnie wymyć w jakiejś ropie, bo sprężynki często sa zablokowane brudem, zapadki również, co jest częstą przyczyna tego, że do naszych golfików pasują kluczyki od innych aut.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

rafalbenek123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafalbenek123 » ndz sty 22, 2006 15:36

oki ale jak wkladam wkladke w wejcie w klamce to jak chce przekrecic kluchyk to sie nic nie dzeje tz. nie mozna wykonac obrotu w jakokolwiek strone to tak jak by był zblokowane? a ta zawleczka co mowicie to chodzi o taka czesz ktora sie naklada na te ucho wkladki? i to juz wszystko czy jeszcze trzeba cos tam gdzies wlozyc czy jak???

[ Dodano: Nie Sty 22, 2006 21:55 ]
i

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”