Dymi się z tłumika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dymi się z tłumika
Kupiłem Golfa a on w pierwszy dzień zaczął dymić na niebiesko od czego to może być?
[ Dodano: 18 Cze 2009 21:31 ]
niewiem co się dzieje czy może sprzedał mi jakiegoś grata
[ Dodano: 18 Cze 2009 21:31 ]
niewiem co się dzieje czy może sprzedał mi jakiegoś grata
- Lukasz_mk2
- Forum Master
mój ojciec w audi 80 B4 miał podobnie, wymienił uszczelniacze zaworów i przestał dymić i już nawet oleju nie bierze (od wymiany do wymiany około 0,5l, wcześniej brał tyle na 1000km). Więc myśle że tobie tez mogła by pomóc wymiana uszczelniaczy. Gorzej będzie jak gość który ci go sprzedał wlał moto doktora, bo może sie okazać że nawet uszczelniacze nie pomogą.
Rakieta19, wykonczone uszczelniacze to z reguly dymek przy rozpalce, natomiast jesli wali z rury na niebiesko podczas jazdy, to juz pierscionki daja o sobie znac..
Lukasz_mk2, cos nie chce mi sie wierzyc, ze 0,5litra na 10kkm przy kopceniu na niebiesko podczas jazdy...takie spalanie oleju to moze byc jedynie jak przepali pare kropelek oleju ktore splynely po trzonku zaworowym..
Lukasz_mk2, cos nie chce mi sie wierzyc, ze 0,5litra na 10kkm przy kopceniu na niebiesko podczas jazdy...takie spalanie oleju to moze byc jedynie jak przepali pare kropelek oleju ktore splynely po trzonku zaworowym..