Jedeo z kabli świec jest zniszczony - jak mocno to szkodzi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jedeo z kabli świec jest zniszczony - jak mocno to szkodzi?
Witam!!
Na początku powiem, że nie mam zielonego pojęcia o autach...:/
Niedawno wymieniłem świece w swoim MK2 i stwierdziłem, że jeden z kabli jest naderwany w taki sposób, że na pewno nie działa poprawnie. Moje pytanie jest następujące: jak bardzo szkodzi jazda na 3 świecach i czy bardzo pilnie muszę wymienić te kabelki??
Na początku powiem, że nie mam zielonego pojęcia o autach...:/
Niedawno wymieniłem świece w swoim MK2 i stwierdziłem, że jeden z kabli jest naderwany w taki sposób, że na pewno nie działa poprawnie. Moje pytanie jest następujące: jak bardzo szkodzi jazda na 3 świecach i czy bardzo pilnie muszę wymienić te kabelki??
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kolego możesz np uszkodzić cewke, przypalić palec z kopułka, noi świeca też na tym cierpi a kable są tańsze
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 21:07 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
kamuisan, tylko nie kupuj tanich bo za zachwile bd musiał zmieniać ponownie kup np. kable BERU
Avant S4-line + in progress....
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
Miałem MKII 1.6 PN i kiedyś przy wymianie świec , kabli , kopółki i palca rozdzielacza podczas zdejmowania kabla ze świecy spadła miz mocowania w przewodzie taka mała sprężynka w kształcie litery C , nie zauwarzyłem tego i pojechałem nad morze z łodzi dojechałem do Pucka i tam mi auto zgasło... otworzyłem maskę i .... spaliła się ( wytopiła ) kopółka ta z której spadła sprężynka.... zdąłem kopółkę i obrałem do gołego bolca.... obrałem opalony przewód... dużą ilością taśmy izolacyjnej zawinąłem przewód na bolcu i dojechałem do sklepu grupy VAG i kupiłem przewód i kopółkę .... Reszta drogi ok... z przewodami nie ma żartów... KUP NOWE....
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...