CIĄGNIE NA LUZIE

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pico
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

CIĄGNIE NA LUZIE

Post autor: pico » sob sty 21, 2006 18:30

DZIŚ RANO MIAŁEM NIESPOTYKANY PRZEZEMNIE OBJAW,CHODZ PRACUJE W FABRYCE PRODUKUJĄCE SKRZYNIE BIEGÓW COŚ TAKIEGO MI SIĘ NIE PRZYDARZYŁO
Jest minus 20 stopni wciakam sprzęgło i odpalam auto bez problemu.puszczam sprzęgło a auto jedzie.pytanie mam takie czy mam niewłaściwy olej czy może już za stary.dodam że latem dolewałem jakiś literek bo miałem problemy z czujnikami cofania(reklamowałem 5 sztuk i wszystki ciekły przez wsówki,wreszcie kupiłem ze złomowca)kupiłem olej,teraz nie pamietam nazwy ale za litr dzałem jakieś 25 zł.miał sie nadawać.co o tym myślicie ?

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » sob sty 21, 2006 18:36

nieraz troche ciagnie jak wszystko zamarznie i olej jest gesty - wymiana oleju na nowy syntetyczny dobrej marki pomoze

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob sty 21, 2006 19:33

Jak tylko wszystko minęło po nabraniu temperatury to faktycznie wina oleju i ja bym nic nie robił bo przecież nie co dnia mamy -20 stopni a tak musiałbyś mieć inny olej na zimę inny na lato (bo przy +20 by Ci może wyła na przykład...)

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » sob sty 21, 2006 20:54

no ale niech zaleje nowy tak jak by woz z fabryki wyszedl i wtedy takie rzeczy sie nie dzieja ten widocznie jest juz spracowany i moze jakos woda tam sie dostala itp, wiec warto zalac nowym

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”