Porownanie skrzyn biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Porownanie skrzyn biegow
Witam
moja skrzynia to CHD a mam mozliwosc kupic DFW. I pytanie brzmi czy DFW bedzie dobrym zamiennikiem CHD? Niby DFW jest zamiennikiem 4T a zamiast CHD tez mozna zalozyc 4T. Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi
moja skrzynia to CHD a mam mozliwosc kupic DFW. I pytanie brzmi czy DFW bedzie dobrym zamiennikiem CHD? Niby DFW jest zamiennikiem 4T a zamiast CHD tez mozna zalozyc 4T. Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi
Golf jest bogiem
astra wrogiem ;]
astra wrogiem ;]
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
Udało mi się tylko ustalić, że DFW była montowana z 1.9 D, a jak się ma do 4T to kompletnie nic nie mogę znaleźć. Ani na 'http://www.doppel-wobber.de' nie ma jej, ani w książce do mk3.
[img]http://pawel.sniezek.w.interia.pl/podpis2.jpg[/img]
znalazlem ze roznia sie sprzeglem i flansza. DFW ma 200/90 a moja 210/100. Ale 4T ma tez 200/90 a podchodzi. wiec moze DFW podejdzie ale czy bede musial zmienic sprzeglo? i czy mniejsze sprzeglo to jest gorsze? Czy ta flansza to cos co mozna przelozyc z mojej czy co to jest;)
Golf jest bogiem
astra wrogiem ;]
astra wrogiem ;]
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
ok sprawdzilem wielopust maja 24 wiec nie bedzie problemu
poszukalem i znalazlem rozwiazanie flansza to to do czego sie przegub wew montuje i sciaga sie to podobno 3 minuty.. ( slowa zajaca ) wiec biore ta skrzynie a flansze sie przelozy z mojej.. no chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi
poszukalem i znalazlem rozwiazanie flansza to to do czego sie przegub wew montuje i sciaga sie to podobno 3 minuty.. ( slowa zajaca ) wiec biore ta skrzynie a flansze sie przelozy z mojej.. no chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 01:33 przez luko_j, łącznie zmieniany 2 razy.
Golf jest bogiem
astra wrogiem ;]
astra wrogiem ;]