OLEJ W ZBIORNICZKU CHLODZENIA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
OLEJ W ZBIORNICZKU CHLODZENIA
Witam,
Mam problem ze swym autkiem, mianowicie po ostatniej podroży po Polsce spotkała mnie nie mila niespodzianka. Mam golfa 3 19.gtd i w zbiorniczku okładu chłodzenia zauważyłem dziwna rzecz mianowicie dostał się tam olej który sobie pływa na gorze a pod nim wciąż znajduje sie płyn chłodzący jak i w przewodach, temperatura silnika nie zmienia się i jest jak najbardziej nie zmienna w granicach 80-90stopni. Sprawdzałem poziom oleju na bagnecie i nie zmienia się wciąż taki sam poziom jaki miałem przed wyjazdem jedyne co moglem zaobserwować to minimalne ślady wody na bagnecie i nic więcej. odkręcałem nakrętkę oleju ale tam nie widać nic prócz oleju żadnych zmian koloru mazi czy tez piany.
proszę o jakieś sugestie co to możne być i ile mogla by kosztować ewentualna naprawa auta.
Mam problem ze swym autkiem, mianowicie po ostatniej podroży po Polsce spotkała mnie nie mila niespodzianka. Mam golfa 3 19.gtd i w zbiorniczku okładu chłodzenia zauważyłem dziwna rzecz mianowicie dostał się tam olej który sobie pływa na gorze a pod nim wciąż znajduje sie płyn chłodzący jak i w przewodach, temperatura silnika nie zmienia się i jest jak najbardziej nie zmienna w granicach 80-90stopni. Sprawdzałem poziom oleju na bagnecie i nie zmienia się wciąż taki sam poziom jaki miałem przed wyjazdem jedyne co moglem zaobserwować to minimalne ślady wody na bagnecie i nic więcej. odkręcałem nakrętkę oleju ale tam nie widać nic prócz oleju żadnych zmian koloru mazi czy tez piany.
proszę o jakieś sugestie co to możne być i ile mogla by kosztować ewentualna naprawa auta.
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 23:14 przez kacu, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Może wydmuchało uszczelkę i płyn dostaje sie do układy chłodzenia i płyn idzie też w olej
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Więc jeżeli nie ma żadnych nienormalnych wahań temperatury to możliwe że chłodnica oleju zaczęła puszczać olej do płynu.Nie wiem czy masz taką jak na foto,ale w każdym razie przez coś takiego może olej wywalać do płynu.kacu pisze:temperatura silnika nie zmienia się i jest jak najbardziej nie zmienna w granicach 80-90stopni
http://www.allegro.pl/item639173913_vw_ ... oleju.html
http://www.allegro.pl/item639029399_chl ... l_now.html
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Ma gadane