Pali na 3 garnki...co to może być?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pali na 3 garnki...co to może być?
Witajcie...
Po dużym mrozie rano idę do samochodu...odpalam za pierwszym razem i ok...zgasiłem...poszedłem na 10 min do domu...odpalam znowu i chodzi nierówno...tak jakby na 3 cylindry...Do pracy dojechałem na 3 garnkach...pochodził jeszcze 15 min i załapał...
Co to może być?Co wymienić w pierwszej kolejności?
Pozdrowienia
Piotr
Po dużym mrozie rano idę do samochodu...odpalam za pierwszym razem i ok...zgasiłem...poszedłem na 10 min do domu...odpalam znowu i chodzi nierówno...tak jakby na 3 cylindry...Do pracy dojechałem na 3 garnkach...pochodził jeszcze 15 min i załapał...
Co to może być?Co wymienić w pierwszej kolejności?
Pozdrowienia
Piotr
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ZIMNY PALI NA 3 GARY
nie bede tworzyl nowego postu tylko sie podlacze:
u mnie jest tak ze jak odpalam (bez problemow) na benzynie zimny to pali nierowno i slaby jest, ale obroty ma tak kolo 1000, jka przelacze na gaz to troche lepiej, aale dobrze chodzi dopiero jak nabierze troszke temperaturki
- to rowniez objawy nie najnowszych kabli WN, kopulki itp? (swiece wymienialem 8mies. temu), a moze to pompa paliwowa?
- fakt tez ze auto tak sie zachowuje po wyjsciu z warsztatu, z ktorego srednio jestem zadowlony, a byl polecany na forum....
pozdro!!
u mnie jest tak ze jak odpalam (bez problemow) na benzynie zimny to pali nierowno i slaby jest, ale obroty ma tak kolo 1000, jka przelacze na gaz to troche lepiej, aale dobrze chodzi dopiero jak nabierze troszke temperaturki
- to rowniez objawy nie najnowszych kabli WN, kopulki itp? (swiece wymienialem 8mies. temu), a moze to pompa paliwowa?
- fakt tez ze auto tak sie zachowuje po wyjsciu z warsztatu, z ktorego srednio jestem zadowlony, a byl polecany na forum....
pozdro!!
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
Witam
Po pierwsze sprawdz układ zapłonowy tj. kable świece kopułke.
Po dugie Ja tak miałem w swoim że w kolektorze ssącym i pod pokrywą wtrysku skropliła mi się woda i dopuki silnik się nie zagrzał i woda nie odparowała to silnik chodził jak snopowiązałka. Rozbierz to wytrzyj do sucha i wtedy spróbuj.
Po trzecie sprawdz czujnik ssania.
Pozdrawiam
Po pierwsze sprawdz układ zapłonowy tj. kable świece kopułke.
Po dugie Ja tak miałem w swoim że w kolektorze ssącym i pod pokrywą wtrysku skropliła mi się woda i dopuki silnik się nie zagrzał i woda nie odparowała to silnik chodził jak snopowiązałka. Rozbierz to wytrzyj do sucha i wtedy spróbuj.
Po trzecie sprawdz czujnik ssania.
Pozdrawiam
VW RULEZ :)
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak by byla glowica to by chyba mechanicy zauwazyli? (silnik byl wyciagany z auta)Imbrykus pisze:Ja miałem coś takiego i okazało się że głowica była pęknięta. Najlepsze było to że w lato ok, a w przymrozek cuda. Ale najpierw zacznij od tego co pisali wyżej koledzy tzn. kontrola układu zapłonowego.
POZDRO !!
A wsadź, tylko żeby na pewno była dobra.Forester pisze: jak zlokalizuje to sprobowac jakas stara swiece (jeszcze dobra) wsadzic?
[ Dodano: Pon Lut 06, 2006 12:00 ]
A jeszcze pewniejszy sposób na sprawdzenie świecy to zamienić z gara który pali do tego który nie pali, jeśli będzie zmiana to masz rozwiązanie, jeśli nie to masz szukanie dalej, zacznij od kabli wtedy
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i jeszcze 1 pytanie, moge wyciagac kable z kopulki lub ze swiec na wlaczonym silniku?, czy trzeba przed kazdym odlaczaniem gasic auto ?bodzio_j pisze:A wsadź, tylko żeby na pewno była dobra.Forester pisze: jak zlokalizuje to sprobowac jakas stara swiece (jeszcze dobra) wsadzic?
[ Dodano: Pon Lut 06, 2006 12:00 ]
A jeszcze pewniejszy sposób na sprawdzenie świecy to zamienić z gara który pali do tego który nie pali, jeśli będzie zmiana to masz rozwiązanie, jeśli nie to masz szukanie dalej, zacznij od kabli wtedy
pozdro!!
POZDRO !!
Jeśli masz przebicie to Cię może zdrowo kopnąc, więc bezpieczniej będzie wyłaczać, aczkolwiek do tego sprawdzenia o ktorym pisze bodzio_j, wskazane jest aby silnik pracował. Więc lepiej złap kable przez jakąś szmate (chyba, że jesteś elektrykiem - elektryka prąd nie tyka)Forester pisze:i jeszcze 1 pytanie, moge wyciagac kable z kopulki lub ze swiec na wlaczonym silniku?, czy trzeba przed kazdym odlaczaniem gasic auto ?
pozdro!!
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....