skrzynia biegów piątka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skrzynia biegów piątka
witam!
mam zamiar wymieniac skrzynie z 4 bieg na 5 bieg i chciałem się dowiedzieć jaki typ skrzynie jest 5-cio biegowej tak zeby to nie byla skrznka od 1,6 tylko oryginalnie 1.3 chodzi mi o jakis symbol numer cos w tym stylu a moze są dwa rodzaja z roznymi przeloniami ?
pozdrawiam
mam zamiar wymieniac skrzynie z 4 bieg na 5 bieg i chciałem się dowiedzieć jaki typ skrzynie jest 5-cio biegowej tak zeby to nie byla skrznka od 1,6 tylko oryginalnie 1.3 chodzi mi o jakis symbol numer cos w tym stylu a moze są dwa rodzaja z roznymi przeloniami ?
pozdrawiam
- MruCay
- Mały gagatek
- Kontakt:
To Ja Tobie Powiem tak. Odpalasz ten link: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... riebe.html I cieszysz sie zabawa
Jesli nie znajdziesz jakiejs skrzyni dla siebie to jeszcze na tej stronie jest zakladka ze skrzyniami od Mk1. To te same skrzynie sa praktycznie.
Aha! Skrzynie mozesz jeszcze na oko sprawdzic czy jest 4, czy 5. 4ka jest jakgdyby krotsza po drugiej str od sprzegla, konczy sie deklem i tyle. 5ka jest w tym miejscu dluzsza i zamiast tego dekla, ktory w 4 konczy "Ładowanie" jest jeszcze kawalek karteru, albo jak wolisz kawalek skrzyni i tam upchneli 5ty bieg. Mam nadzieje, ze Tobie pomoglem. Jesli tak, to Satysfakcja po mo jej str. POzdrowiciel
Jesli nie znajdziesz jakiejs skrzyni dla siebie to jeszcze na tej stronie jest zakladka ze skrzyniami od Mk1. To te same skrzynie sa praktycznie.
Aha! Skrzynie mozesz jeszcze na oko sprawdzic czy jest 4, czy 5. 4ka jest jakgdyby krotsza po drugiej str od sprzegla, konczy sie deklem i tyle. 5ka jest w tym miejscu dluzsza i zamiast tego dekla, ktory w 4 konczy "Ładowanie" jest jeszcze kawalek karteru, albo jak wolisz kawalek skrzyni i tam upchneli 5ty bieg. Mam nadzieje, ze Tobie pomoglem. Jesli tak, to Satysfakcja po mo jej str. POzdrowiciel
Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 10:35 przez MruCay, łącznie zmieniany 1 raz.
WOLNOŚĆ = WEBER
vw-oldschool.pl
vw-oldschool.pl
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: skrzynia biegów piątka
nie kupuj 020 tylko chyba 085 jeśli chodzi o typ skrzyni a później masz jeszcze oznaczenia literowe np. ATH itp po tym możesz rozszyfrować jakie dana skrzynia ma przełożenia i coś tam jeszcze
własnie o taki odpowiedzi mi chodziło dzieki chłopaki:)
Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 16:26 przez Oxim, łącznie zmieniany 1 raz.
Podepnę się tutaj z pytaniem bo jestem również zmuszony do wymiany skrzyni biegów i również chciałem założyć 5 biegowa zamiast 4 biegowej (mam 1,3 wtrysk). Mam już na oku skrzynię 5 od 1,3 Czy oprócz samej skrzyni i łapy muszę jeszcze coś zmienić np. lewarek z mechanizmem wybieraka?
Pozdrawiam
urbek
urbek
- Paweł Marek
- V.I.P.