[mkIII] problem paliwo zamarzlo 1.9TD[AAZ]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mkIII] problem paliwo zamarzlo 1.9TD[AAZ]
Witam!
Dzisiaj rano moj golf nie zechcial odpalic. Przy kreceniu rozrusznikiem w przewodzie paliwowym pojawia sie powietrze.
Jezeli wydzielila sie parafina , to jak mozna temu zaradzic. Co powinienem zrobic w takiej sytuacji?
Z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
Dzisiaj rano moj golf nie zechcial odpalic. Przy kreceniu rozrusznikiem w przewodzie paliwowym pojawia sie powietrze.
Jezeli wydzielila sie parafina , to jak mozna temu zaradzic. Co powinienem zrobic w takiej sytuacji?
Z gory dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
Juz po problemie(hamulce):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81532
magiczny PIN :)))
BREMBO MAX|FERODO PREMIER
no to masz problem bo muisz zagrzać. Nie wiem czy samo polewanie gorącą wodą coś da bo co z przewodami paliwowymi??
Tam też już może być problem ale, weź wykręć filtr paliwa - zabierz do domu - niech się zagrzej - wylać - zalać nowym ON. jak masz czym pociągnąć to zaciągnij trochę paliwa z węża idącego od zbiornika (poznasz po strzałkach na filtrze ) chodzi o to żeby się upewnić że przewód paliwowy jest drożny. Poskładaj wszystko do kupy - a następnie gorąca woda ja bym polał przewody-węże paliwa idąće pompa- wtrsyki i samą pompę. Jak zapali no to ok.
Tam też już może być problem ale, weź wykręć filtr paliwa - zabierz do domu - niech się zagrzej - wylać - zalać nowym ON. jak masz czym pociągnąć to zaciągnij trochę paliwa z węża idącego od zbiornika (poznasz po strzałkach na filtrze ) chodzi o to żeby się upewnić że przewód paliwowy jest drożny. Poskładaj wszystko do kupy - a następnie gorąca woda ja bym polał przewody-węże paliwa idąće pompa- wtrsyki i samą pompę. Jak zapali no to ok.
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
No niestety chyba za pozno dolalem dodatku, tuz przed przyjsciem mrozu.
Nie potrzebuje nagle samochodu, wiec zastanawiam sie, czy moge poczekac na wyzsze temp jak wszystko wroci do normy i odpale swojego goolfika normalnie??
A propo paliwka to firmowego nie tankuje(nie stac mnie...)
Pomijajac to czy jak temp bedzie przyzwoita to da rade odpalic samochod?
pozdrawiam
Nie potrzebuje nagle samochodu, wiec zastanawiam sie, czy moge poczekac na wyzsze temp jak wszystko wroci do normy i odpale swojego goolfika normalnie??
A propo paliwka to firmowego nie tankuje(nie stac mnie...)
Pomijajac to czy jak temp bedzie przyzwoita to da rade odpalic samochod?
pozdrawiam
Juz po problemie(hamulce):
To trochę poczekasz. Ja bym wstawił do ogrzanego garażu kolegi. Skoro dolałeś dodatek do paliwa, to następnym razem Ci nie zamrźnie.Nie potrzebuje nagle samochodu, wiec zastanawiam sie, czy moge poczekac na wyzsze temp jak wszystko wroci do normy i odpale swojego goolfika normalnie??
PS. Gdzie tankowałeś?
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Stary ja mam ten sam problem wlali mi gówna do baku i pupa. Ja wymieniam filtr i sprawdzam wtryski. Pozatym płukanie zbiornika i zalanie normalnym zimowym paliwem szykuje i powinno pomoc. Radze Ci tez swiece zarowe sprawdzic. Ale jak chcesz jezdzic kiedykolwiek to to kupa co masz musisz spuscic i wszystko przezyscic bo parafinka ktora juz sie wytracila nie pozwoli ci pojechac dalej jak sie dostanie do pompy zapecze Ci wtryskiwacze. Wiec tylko wymiana filtra czyszczenie baku i przewodow z tego gowna zstaje. Takie jest MOJE zdanie. Pozdrawiam