Lampy Tylne Golf V GTI USA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lampy Tylne Golf V GTI USA
Witam wszystkich.Zakładam ten temat ponieważ nigdzie na forum nie mogłem znaleźć informacji dotyczącej wymiany lamp tylnych w golfie v GTI sprowadzonego z USA.Za kilkanascie dni przechodze przegląd i wiem ze na dzien dobry nie przejdę badania technicznego.Prosze o informację czy wystarczy wymienic same tylne lampy i włącznik swiatel,czy musze prowadzić całą wiązkę elektryczna??Jeżeli musze prowadzić wiązkę to czy zrobią mi to w autoryzowanym serwisie VW czy u normalnego elektryka??
Drugie moje pytanie to czy na takim przeglądzie doczepią sie do tego że mam xenony ale nie mam spryskiwaczy leflektorów??
Bardzo prosze o pomoc poniewaz zostalo mi malo czasu a nie znam sie na tym kompletnie.Pozdrawiam
Drugie moje pytanie to czy na takim przeglądzie doczepią sie do tego że mam xenony ale nie mam spryskiwaczy leflektorów??
Bardzo prosze o pomoc poniewaz zostalo mi malo czasu a nie znam sie na tym kompletnie.Pozdrawiam
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Co do lamp to raczej sama wymiana ci pomoże, prawdopodobnie jest już potrzebna wiązka,wystarczy sam przełącznik świateł przeciwmgielnych bo chodzi ci pewnie o tylne światło przeciwmgielne?
Do spryskiwaczy sie nikt nie doczepi, jak już to do samych lamp, bo o ile pamiętam to lampy z USA mają inny promień i do xenonów raczej też sie to tyczy
Do spryskiwaczy sie nikt nie doczepi, jak już to do samych lamp, bo o ile pamiętam to lampy z USA mają inny promień i do xenonów raczej też sie to tyczy
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 14:29 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.

- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Lampy Tylne Golf V GTI USA
mlody1775 pisze:Witam wszystkich.Zakładam ten temat ponieważ nigdzie na forum nie mogłem znaleźć informacji dotyczącej wymiany lamp tylnych w golfie v GTI sprowadzonego z USA.Za kilkanascie dni przechodze przegląd i wiem ze na dzien dobry nie przejdę badania technicznego.Prosze o informację czy wystarczy wymienic same tylne lampy i włącznik swiatel,czy musze prowadzić całą wiązkę elektryczna??Jeżeli musze prowadzić wiązkę to czy zrobią mi to w autoryzowanym serwisie VW czy u normalnego elektryka??
lampy powinny pasować i nic nie trzeba prowadzić dodatkowo
mogą się doczepić, wymogi to spryskiwacze i samopoziomowanieDrugie moje pytanie to czy na takim przeglądzie doczepią sie do tego że mam xenony ale nie mam spryskiwaczy leflektorów??
Lampy przednie mam dostosowane do naszych wymogów.Ale chcialem sie upewnić o spryskiwacze.
A co do lamp tylnych to jesteś pewnien ze nie musze ciągnąc dodatkowych kabli??
Kumpel ma przy tylnych lampach 4 kable w wersji europejskiej a ja mam 3 kable w wersji USA.
Pozdrawiam
A co do lamp tylnych to jesteś pewnien ze nie musze ciągnąc dodatkowych kabli??
Kumpel ma przy tylnych lampach 4 kable w wersji europejskiej a ja mam 3 kable w wersji USA.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 14:34 przez mlody1775, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.

- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
hmm, no to może być ciekawe, pewnie chodzi o inny sposób działania stop/kierunkowskazy dlatego w USA jest o 1 kabel mniej, a do tego najpewniej dojdzie potrzeba przeprogramowania sterownika, ale skoro tak to nie chcę cię wprowadzać w błądmlody1775 pisze: Kumpel ma przy tylnych lampach 4 kable w wersji europejskiej a ja mam 3 kable w wersji USA.
słuchaj przerabiałem wersje usa na europejską musisz wymienić lampy i wkłady elektryczne na żarówki dodatkowo musisz pozamieniać przewody w kostkach przy lampach i rzucić po jednym przewodzie do każdej lampy bo jest za mało na stany jest tylko 3 przewody, musisz też przekododowac sterownik dodatkowo jeszcze jak chcesz mieć przeciwmgielne tylne musisz wymienić włącznik swiateł na taki z taką opcją i trzeba tez puścić jeden przewód od włącznika do sterownika elektryką wnętrza chyba to wszystko tak z grubsza w sumie to prosta robota tylko z kodowaniem jest trochę zabawy bo jest już to długie i ciężko rozkminic o co tam chodzi
Ostatnio zmieniony sob cze 13, 2009 20:55 przez GMS, łącznie zmieniany 1 raz.