110 zl Za dorobienie klucza!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
110 zl Za dorobienie klucza!
Witam!
Ostatnio dorobiłem klucz do mojego golfa zapłaciłem 110 zł, ponieważ mam IM i koleś powiedział ze to trzeba kod zciągnąć. Interesuje mnie to gdyż cała procedura łącznie z "sciąganiem kodu", doborem odpowiedniego klucza i jego szlifowaniem zajęło mu jakieś od 3-5min. Nie jest to chyba drogo bo w innym miejscu koleś krzyknął 140zł.
Na czym polega to odkodowanie i czemu tak dużo biorą za 3 min pracy? hm
Ostatnio dorobiłem klucz do mojego golfa zapłaciłem 110 zł, ponieważ mam IM i koleś powiedział ze to trzeba kod zciągnąć. Interesuje mnie to gdyż cała procedura łącznie z "sciąganiem kodu", doborem odpowiedniego klucza i jego szlifowaniem zajęło mu jakieś od 3-5min. Nie jest to chyba drogo bo w innym miejscu koleś krzyknął 140zł.
Na czym polega to odkodowanie i czemu tak dużo biorą za 3 min pracy? hm
Człowiek uczy się przez całe życie !
Niczego się nieodkodowywuje, tylko jeśli kluczyk ma immobilajzer to poprostu kod jest kopiowany ze starego kluczyka, dzieki temu mozna dorobić i zaprogramować nowy kluczyk z immobilajzerem. Cena to standard, ja płaciłem za taka usługe 99 zł.
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2006 17:37 przez ku_bi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
to wiem, albo bym go odpalił i po chwili by zgasł, albo w ogóle i miałbym kluczyk tylko do otwierania drzwilolo_golf pisze:Bo jakby nie odblokował to byś auta nie odpalił To cos na tej samej zasadzie jak simlock w telefonie A cena mysle ze normalna-tyle zwykle kosztuje
Ja wszystko rozumiem ale dlaczego w ogóle to tyle kosztuje? czy ten klucz jest diamentowy?????? przeciez ta 3 minutowa robota nie wymaga zadnego specjalnego przeszkolenia( tak mi sie wydaje) ta cala usluga moim zdaniem powinna kosztowac nie wiecej niz 50 zl !!
[ Dodano: Sro Sty 11, 2006 19:13 ]
Ten koleś też mi krzyknął 25 zeta na poczatku ale mu powiedziałem że mam IM i skoczył na 110. czy odczytanie kodu przez "maszynę" w ciągu 10 sekund kosztuje 85zł ??tomcio666 pisze:u mojego taty zapłaciłby 25 zł za ten sam klucz więc myślę że 110 zł to po prostu zdfarł kase i tyle
Człowiek uczy się przez całe życie !
tak juz ustalili sobie cennik za tą usługe i koniec. Uwazam, że i tak dałeś mało. Ja w większosci punkotow gdzie dorabiaja klucze z immo widzialem cene 150 zł. Ta "maszyna" nie tylko czyta kod, programuje nowy chip, który wkłda sie do klucz, moze to tyle kosztuje....HARD5 pisze:to wiem, albo bym go odpalił i po chwili by zgasł, albo w ogóle i miałbym kluczyk tylko do otwierania drzwilolo_golf pisze:Bo jakby nie odblokował to byś auta nie odpalił To cos na tej samej zasadzie jak simlock w telefonie A cena mysle ze normalna-tyle zwykle kosztuje
Ja wszystko rozumiem ale dlaczego w ogóle to tyle kosztuje? czy ten klucz jest diamentowy?????? przeciez ta 3 minutowa robota nie wymaga zadnego specjalnego przeszkolenia( tak mi sie wydaje) ta cala usluga moim zdaniem powinna kosztowac nie wiecej niz 50 zl !!
[ Dodano: Sro Sty 11, 2006 19:13 ]Ten koleś też mi krzyknął 25 zeta na poczatku ale mu powiedziałem że mam IM i skoczył na 110. czy odczytanie kodu przez "maszynę" w ciągu 10 sekund kosztuje 85zł ??tomcio666 pisze:u mojego taty zapłaciłby 25 zł za ten sam klucz więc myślę że 110 zł to po prostu zdfarł kase i tyle
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
kosztuje tyle, bo po I klucz ma w sobie chip i sam w sobie jest drozszy, mozesz zawsze dorobic bez kodowania, przelozyc kosc z jednego kluczyka do drugiego, a jak masz login do immobilisera, to mozesz zakodowac sobie sam majac vaga - a jak nie masz loginu, to mozna go latwo wyciagnac (mnie kosztowalo 60 zl - w MK3 trzeba wylutowac procesor motoroli i odczytac pamiec). Taka procedura czeka tego, ktory zgubil ostatni klucz (jak ja) *smile*.
Jak ktos ma KTS to mozna zaprogramowac klucz bez loginu.
Pozdro
Jak ktos ma KTS to mozna zaprogramowac klucz bez loginu.
Pozdro
Mnie właśnie czeka dorobienie kluczyka i przeraża mnie fakt że będe musiał wyłożyć tyle kasy. Po zrobieniu rozpoznania okazało się że taki sam kluczyk w jednym zakładzie dorabiają za 250 PLN a w drugim 125 PLN. Ciekawa sprawa. W tym drugim gdzie kosztuje 250 PLN to jak nieznasz kodu kluczyka to zapłacisz jeszcze więcej bo 300 PLN. Czyste zdzierstwo!!! Niestety surówka oryginalnego kluczyka z imo tyle podobno kosztuje. Tylko czemu zawsze dorabiają kluczyki na podrabianych surówkach a nie na oryginalnych? Samo przeprogramowanie to prosta sprawa tylko niestety trzeba do tego mieć odpowiedni sprzęt. A cena 100 do 150 PLN to norma.
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]