Witam. Mam pytanie odnośnie powodu zaprzestania działania sygnału dźwiękowego sygnalizującego otwarcie drzwi kierowcy przy zapalonych światłach w Volkswagenie Golfie
IV.
Proszę o poradę jakie mogą być przyczyny zaprzestania działania tego sygnału oraz jak usunąć tę usterkę?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Nie działa sygnał dźwiękowy świateł przy otwarciu drzwi.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
nie działa sygnał dźwiękowy świateł przy otwartych drzwiach
Przyczyny mogą być dwie nie licząc bezpieczników.Uszkodzony mikrowyłącznik w zamku drzwi,który można kupić za niewielkie pieniądze w allegro,lub uszkodzony sam sygnał w liczniku.W moim samochodzie na ten przykład prawdopodobnie jest uszkodzony sygnał,ponieważ nie działa ani przy otwartych drzwiach po włączeniu świateł ani po włączeniu którejkolwiek lampki kontrolnej w liczniku.Żeby sprawdzić sygnał trzeba zaciągnąć hamulec ręczny aż zapali się lampka kontrolna i jechać 30 metrów z prędkością 30 km/h.Jeśli sygnał nie włączy się to jest uszkodzony,trzeba wymienić.Nigdzie nie można kupić samego sygnału chyba,że cały licznik w allegro.Ja tak zrobiłem.Chyba,że ktoś zaoferuje pojedyncze części do licznika.
bogmaj