Bzyczenie z tyłu samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bzyczenie z tyłu samochodu
witam,
Od jakiegoś czasu podczas jazdy (ale nie ciągle) przy naciskaniu pedału gazu słysze jakieś bzykanie dochodzące z tyłu samochodu, odgłos coś jakby ktoś na chwilę przyłożyć do kręcącej sie tarczy/zębatki jakiś kawałem metalu. Odgłos trwa parę sekund i potem znika na jakiś czas itd...
Byłem u mechanika, wziął samochodu na podnośnik posłuchał czy nie ma problemów z łożyskami i z luzami. Nic takiego nie wykrył.
Ktoś wie może co to za cudactwo bzyczy??
dzięki i pzdr
MSz
Od jakiegoś czasu podczas jazdy (ale nie ciągle) przy naciskaniu pedału gazu słysze jakieś bzykanie dochodzące z tyłu samochodu, odgłos coś jakby ktoś na chwilę przyłożyć do kręcącej sie tarczy/zębatki jakiś kawałem metalu. Odgłos trwa parę sekund i potem znika na jakiś czas itd...
Byłem u mechanika, wziął samochodu na podnośnik posłuchał czy nie ma problemów z łożyskami i z luzami. Nic takiego nie wykrył.
Ktoś wie może co to za cudactwo bzyczy??
dzięki i pzdr
MSz
pozdrawiam
MSz
MSz
-
- Nowicjusz
Może to oznaczać, że pompa do wymiany? A jezeli to pompa, to moze byc to powiazane z problemami z odpalaniem silnika rano?? otoz wpadlem w dużą kaluże i od tego czasu mam rano problemy z odpalaniem, zapala za 5 razem i na zimnym silniku obroty falują. Jak się silnik rozgrzeje to już OK jest.
Patrzylem już pales i kopułke i jest OK, zmieniłem też kable, ale nic nie pomogło.
Dzieki za podpowiedzi
Patrzylem już pales i kopułke i jest OK, zmieniłem też kable, ale nic nie pomogło.
Dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam
MSz
MSz
Pompke slychac jak przekręcisz zapłon i w czasie jazdy równiez, tylko nie wiem czy głosno bo wydech u mnie wszystko zagłusza, ale powinna tak pracować. to jak wpadłeś w kaurze i od tamtej pory tak pali to raczej nie winna pompki.
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2009 11:26 przez marol_10, łącznie zmieniany 2 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=219213
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Edition-Man pisze:pszypuszuczam
Edition-Man pisze:nadul
Edition-Man pisze:zrub
Edition-Man pisze:prubnom
Edition-Man pisze:sluhaj
Dla Ciebie kolego to podejrzewam sie przydaEdition-Man pisze:odhadzi
http://allegro.pl/item635864057_slownik ... zober.html
laki78, a to bzyczy na zapłonie ? posłuchaj cy po przekreceniu na zapłon, ten odgłos po jakims czasie ustaje, to oznaczałoby ze to pompka, po przekreceniu kluczyka słychac ja przez kilka sekund ,pozniej przestaje , aby po odpaleniu silnika ponownie pompowac paliwo.
[ Dodano: Pią Cze 12, 2009 11:24 am ]
laki78, napisz jeszcze jaki masz silnik , bo to takie wrozenie z fusów w ciemno
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
benzyna 94r. 1,6 75KM
Po przekreceniu kluczyka mam taki odglos bzyczenia przez chwile, ale jak juz zapale silnik to on ustaje, jak napisalem pojawia sie w czasie jazdy co jakis czas - przy dodawaniu gazu.
Po przekreceniu kluczyka mam taki odglos bzyczenia przez chwile, ale jak juz zapale silnik to on ustaje, jak napisalem pojawia sie w czasie jazdy co jakis czas - przy dodawaniu gazu.
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2009 11:52 przez laki78, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
MSz
MSz
więc teraz to już prawie pewne że to pompka, na początku przy zapłonie pompuje i bzyczy.laki78 pisze:benzyna 94r. 1,6 75KM
Po przekręceniu kluczyka mam taki odgłos bzyczenia przez chwile, ale jak już zapale silnik to on ustaje, jak napisałem pojawia się w czasie jazdy co jakiś czas - przy dodawaniu gazu.
a tak dodatkowo to mi się reklama przypomniała i sprawdź czy na tylnej kanapie nie ma dwóch biedronek, może to one się bzykają
- Paweł Marek
- V.I.P.
jeździj i obserwuj, objawy nie bardzo pasują do pompki, konkretnie fakt że słyszysz ją przy dodawaniu gazu w czasie jazdy, a przecież pracuje cały czas. Bo to że słychac po przekręceniu kluczyka to akurat samo w sobie do pompki pasuje.
Może jest tak że to dwa różne odgłosy, jeden od pompki a drugi na przykład od wydechu.
Może jest tak że to dwa różne odgłosy, jeden od pompki a drugi na przykład od wydechu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz to zrobić, co prawda ilość przepływającego paliwa nie zależy od wśnięcia gazu spacjalnie bo i tak zawsze nadmiar leci, ale moze coś koło niego sie poluzowało, jest w takim uchwycie moze skorodował.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.