jestem w trakcie swapa w moim mk2 na silnik 1.8T 20v AGU z golfa IV
chciał bym podłączyć licznik z mk3 do tego silnika w moim mk2 bo też jest na impulsatorze i ma mfa ale zupełnie nie mam pojęcia jak mam dobrać licznik z mk3 prosze o info na ten temat
Dobranie licznika od mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
A czy przypadkiem jakbyś wywalił czujnik ze skrzyni, to nie da rady tam podejść z linką od normalnego licnzika z mkII? W niektórych skrzyniach z mkIII da się tak, ale nie wiem, jak jest z mkIV. No i druga sprawa, czy komputer od silnika z mkIV nie potrzebuje przypadkiem info o predkosci z tego czujnika...
tego nie wiem i dlatego wole licznik od mk3 na impulsatorze żeby żadnych błędów nie było
[ Dodano: 12 Cze 2009 19:02 ]
impulsator można wyjąć ze skrzyni bo dzisiaj patrzyłem ale żeby podejść z linką trzeba by nawiercić otwór w skrzyni i nagwintować na śrubkę tą co się przykręca mocowanie linki... więc licznik na linkę odpada bo za dużo zachodu... więc kładę licznik od mk3 może uda mi się nawet podłączyć mfa ale to jeszcze nic pewnego
[ Dodano: 12 Cze 2009 19:02 ]
impulsator można wyjąć ze skrzyni bo dzisiaj patrzyłem ale żeby podejść z linką trzeba by nawiercić otwór w skrzyni i nagwintować na śrubkę tą co się przykręca mocowanie linki... więc licznik na linkę odpada bo za dużo zachodu... więc kładę licznik od mk3 może uda mi się nawet podłączyć mfa ale to jeszcze nic pewnego
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje