Proste i skuteczne zabezpieczenie przeciw kradzierzy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
Proste i skuteczne zabezpieczenie przeciw kradzierzy
Witam,
Zauwazylem ze ostatnio coraz wiecej pojawia sie postow typu " za.....li mi auto"
Ja swojego trzymam pod blokiem (miasto Bratyslawa) niestety nie mam zadnego zabezpieczenia, mam zamiar zamontowac jakis alarm, ale wczesniej chcialbym zalozyc LPG, a na wszystko od razy kaski nie starczy,
Czy znacie jakis prosty elektryczny lub mechaniczny sposob na utrudnienie zycia ewentualnym amatorom naszych bryczek ???
prosze o porady, z gory dzieki i pozdrowionka
Zauwazylem ze ostatnio coraz wiecej pojawia sie postow typu " za.....li mi auto"
Ja swojego trzymam pod blokiem (miasto Bratyslawa) niestety nie mam zadnego zabezpieczenia, mam zamiar zamontowac jakis alarm, ale wczesniej chcialbym zalozyc LPG, a na wszystko od razy kaski nie starczy,
Czy znacie jakis prosty elektryczny lub mechaniczny sposob na utrudnienie zycia ewentualnym amatorom naszych bryczek ???
prosze o porady, z gory dzieki i pozdrowionka
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2008 19:13 przez ben29, łącznie zmieniany 1 raz.
własnie taki będzie b. dobry, jaszcze możesz sobie odciąć (poprzez wyłącznik)minus z akumulatoraRej pisze:Odcięcie np. zapłonu lub pompy paliwa, ukryty przez siebie wyłącznik najskuteczniejszy sposób, koszt 5 zł.
[ Dodano: 06-01-19, 19:37 ]
można jeszcze zabierać palec rożdzielacza ale to trochę kłopotliwe
...
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czytaj pytania bo pytanie było co zrobić aby zabezpieczyć auto a nie jak to wykonac i jak przeprowadzić ten zabieg i jakich elementy zastosować. Trzeba odpowiadać na pytania nie ma co być nadgorliwym bo jak to w powiedzeniu "nadgorliwość gorsza od faszyzmu"Marihuana Man pisze:Tylko kurna zapomniałeś o takim małym szczególe, ze trza to robić poprzez przekaźnik...Rej pisze:Odcięcie np. zapłonu lub pompy paliwa, ukryty przez siebie wyłącznik najskuteczniejszy sposób, koszt 5 zł.
gdyby ktos przedstawil schemat jakis, lub instrukcje montazu to bym padl chyba, o to tu chodzi zeby tylko najlepiej sam wlasciciel wiedzial co i jak i nie potrzeba do zamonatawania takiego "myka" super wiedzy fachowej, wystarczy tylko wiedziec gdzie + a gdzie - i tyle, blokady samorobki to najlepszy sposob, potwierdzam, alarm nie pomogl, brak wkladow w zamkach tez nie (centralka), alarm rozbrojony, stacyjka sfatygowana, tylko tak sie meczyli ze az akumulator rozladowali, ale autko stalo w tym samym miejscu co bylo, szczescie ze radyjko zamontowalem sprytnie bo bym mial po nim, a takto w sumie stacyjka do wymiany i wizyta u elektryka, ktory sie troche smial ze taka rzezba z tym wylacznikiem, ale mu na to odpowiedzialem, ze wychodzi na to ze skuteczniejsza od alarmu za 500 zeta
GTI 16V 6300 Rpm.........................THE LIFE BEGINS