Stawiam na nieszczelnosc. Prawdopodobnie ktorys z wezykow sie wypial / wyskoczyl.prados pisze:Ja właśnie przerabiam ten problem - niestety:-( Nie bardzo wiec co sie stało i jak to naprawic, ale licze na doświadczenie kolegów. Otóż w III mam pneumatyczny zamek( z pilotem) ale ostatnio przestal działac. Nie otwiera sie z pilota, nie dziala tez z kluczyka - kazde drzwi musze otwierac osobno. Gdy wcisne jednak guzik od otwierania lub zamykania wyraznie slychac brzeczenie pompki przez ok 20 - 30 sekund. Wnioskuje z tego ze sama pompka jest ok - wiec gdzie szukac przyczyny? a moze brzeczenie wcale nie oznacza ze pompka jest sprawna? jest jakis sposob zeby ja sprawdzic? z gory dziekuje za pomoc i wszelkie sugestie. pozdrawiam
prados
Sprawdz ktore drzwi sie otwieraja a ktore nie. Zazwyczaj tyczy sie to jednej strony. Dalej pootwieraj wszystkie drzwi i znow krec kluczykiem. Jak pompka zacznie buczyc, to obejdz samochod i sluchaj gdzie ulatuje powietrze... idz za dzwiekiem ulatujacego powietrza a znajdziesz nieszczelnosc.
W moim przypadku wyskakiwal wezyk w drzwiach kierowcy. Wszystkie kabelki + wezyk od karoserii do drzwi wchodza przez otwor zamaskowany gumowa oslona. Dobrze zdjac te oslone i zobaczyc czy tam wlasnie cos sie nie wypielo.
Pozdrawiam
T.