O właśnie coś takiego by było, nie ma dzwiekow metalicznych, tylko cos jak by po kole pukałoNiemczyk pisze:Dzialo sie cos takiego ze jak jechales mala predkoscią bylo odczuwalne w samochodzie lekkie bicie.cos takiego jaby byla krzywa felga cos w tym stylu.
Szarpanie podczas prześpieszania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Też jestem tego zdania że lepiej poczekać aż przyczyna będzie wyraźnie wyczuwalna, choć oczywiście ma to dużo minusówkozak pisze:Poki co wymienilem pewe przeguby wew i zew.
Wydaje mi sie ze to lozysko na sprzegle, ale na razie czekam az calkiem padnie, bo nie mam wlasnie zamiaru wymieniac pol auta...
Bardziej chodziło mi o:kozak pisze:Ale takie ociearanie to mogloby byc od kola ? Na kierownicy nic nie czuje i ewidentnie to slychac dopiero przy pelnym bucie od 1go do 5tego biegu...peteer pisze:Może to coś z oponą. Możesz przełożyć koła z tylu na przód i sprawdzić. Trochę roboty, ale będziesz mieć pewność, że to nie wina kół.
vjarek pisze:odczuwalne jak by szarpanie-stukanie-bicie
Tak zamieniłem tylną lewą oponę na przód, i dalej stuka, chyba że to z prawej stuka ale odczuwalne jest na lewym kole wiec nie sadzepeteer pisze:Bardziej chodziło mi o:kozak pisze:Ale takie ociearanie to mogloby byc od kola ? Na kierownicy nic nie czuje i ewidentnie to slychac dopiero przy pelnym bucie od 1go do 5tego biegu...peteer pisze:Może to coś z oponą. Możesz przełożyć koła z tylu na przód i sprawdzić. Trochę roboty, ale będziesz mieć pewność, że to nie wina kół.vjarek pisze:odczuwalne jak by szarpanie-stukanie-bicie
[ Dodano: 25 Cze 2009 23:36 ]
Witam , problem został zdiagnozowany, przyczyną były wżery (ubytki materiału) wewnątrz przegubów wewnętrznych, przeguby nie miały luzów i gumki były nienaruszone dopiero po demontażu przegubów wszystko się wyjaśniło, oba przeguby zostały wymienione i już nic nie stuka