witam
od pewnego czasu nie mam cisnienia oleju kontrolka sie pali
bede wymieniał panewki i robił szlif
teraz pytanie co jescze robic jak jus silnik bedzie rozbebeszony?
usczelke pod głowica wymieniać?, a co z pierscieniami?
chciałbym zeby autko jescze z rok pochodziło bezawaryjnie
pozdrwaiam
szlif wału i co jeszcze?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wiem czy juz po robocie czy jak, ale w silnikach VW o pojemnosci 1.4 16V producent nie przewiduje wymiarow do szlifu wału, malo tego w mądrych ksiazkach jest napisane, ze jak sie odkreci podpory wału to mozna go juz wyrzucic. według książki nie wolno nawet popusczac tych śrub. ostatnio spotkałem sie z przypadkiem ze polak potrafi
i auto jeżdzi do dzis
watpie ze nawet znajdziesz do tego silnika momenty dokręcania srub panewek głównych. pozdro
-
roman58
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
To ten silnik to chyba święci składali.Maślak pisze:Nie wiem czy juz po robocie czy jak, ale w silnikach VW o pojemnosci 1.4 16V producent nie przewiduje wymiarow do szlifu wału, malo tego w mądrych ksiazkach jest napisane, ze jak sie odkreci podpory wału to mozna go juz wyrzucic. według książki nie wolno nawet popusczac tych śrub. ostatnio spotkałem sie z przypadkiem ze polak potrafii auto jeżdzi do dzis
watpie ze nawet znajdziesz do tego silnika momenty dokręcania srub panewek głównych. pozdro