W moim golfiku zaczęła przeciekać pompa wody , dość mocno i mam 2 pytania
1 czy można tymczasowo zakleić pompe wody (lub jakiś kanalik którym cieknie) tak aby nie ciekła (klej do metalu) ,i czy można tego dokonać będąc na pod autem w kanale (mam utrudniony dostęp więc chciałbym wiedziec czy uda mi sie zakleić , czy jest do pompy wody łątwy dostęp)
2 jak należy dolewać wodę , jeśli nie da sie spełnic pkt 1 , muszę przejechać ok 300km zanim bede mógł wymienić rozrząd i pompę , a nie chce czegoś innego uszkodzić , bo nie wiem czy może blok pęknąc po dolaniu 0.5l wody do zbiorniczka wyrównawczego co 10-15km
Pompa wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
zalej na maksa i w drodze patrz czy ci temp skacze jak tak to pastuj z godzinke zeby ostygl a potem zniow zalje i powinienes sie dotoczyc
[ Dodano: 08 Cze 2009 19:22 ]
a z klejem to nie slyszalem
zalezy jeszcze ile ci ubywa tej wody patrzyles mniej wiecej
[ Dodano: 08 Cze 2009 19:22 ]
a z klejem to nie slyszalem
zalezy jeszcze ile ci ubywa tej wody patrzyles mniej wiecej
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Ten kanalik w pompie jest specjalnie po to żeby woda się przez niego wylewała. Jak zakleisz to zatrze ci się łożysko i jak się w porę nie kapniesz to będziesz miał dużo innych części do wymiany. Mi padła pompa wody w wigilie jak wracałem z pracy, nic się już nie dało zrobić bo woda od razu wylewała się pod auto...