Awaria elektrycznego obniżania światła reflektorów MKII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Adam_Max

Awaria elektrycznego obniżania światła reflektorów MKII

Post autor: Adam_Max » wt sty 17, 2006 23:48

Witam
Elektryczny mechanizm służący do obniżenia światła lamp kiedy zwiększamy obciążenie tyłu samochodu, zaczął u mnie ostatnio wariować.
Nie wiem co się stało ale objawy są takie że przy zimnym silniku elektryczne regulatory kręcą tam i z powrotem po całym zakresie raz oślepiając innych kierowców a raz doprowadzając do tego że ja nic nie widzę bo gł. snop światła mam 5 m od samochodu.
Po dobrym rozgrzaniu silnika światła się ustawiają mniej więcej na właśiwym miejscu a regulatory wykonują jedynie małe posuwy tam i z powrotem tak jak bym kręcił kółkiem do ich ustawiania.
Przypuszczam że może być gdzieś jakieś przebicie ale nie wiem gdzie i czego szukać.

Proszę o pomoc może ktoś z was już przy tym kręcił i oszczędzi mi kilkugodzinnego szukania przyczyny.
Ostatnio zmieniony śr sty 18, 2006 19:04 przez Adam_Max, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Trochim
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Trochim » śr sty 18, 2006 15:06

o automatycznym obniżaniu swiateł w mk II jeszcze nie słyszałem

przy ręcznym sterowaniu swiateł moze być juz wyeksplatowany przełacznik i dlatego tak ise dzieje, że światła tak skaczą.

Nissan Patrol K160

Adam_Max

Post autor: Adam_Max » śr sty 18, 2006 19:06

Oczywiście myślałem o elektrycznym ustawianiu a nie automatycznym już to poprawiłem. Potenncjometr od regulacji raczej jest dobry bo na próbę podmieniłem od kumpla z golfa i u mnie działo się dalej to samo a u niego na moim potencjometrze nie działo się nic.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”