Jestem po montażu klimy w MK3 TDI.
Wiązkę elektryczną z pod maski kupiłem od benzynowego 2E.
Wyplotłem z niej tylko część od klimy i to podłączyłem.
Zaznaczam że klima działa
Oprócz wtyczki (mała zielona dwupinowa) która włącza klime/sterownik,
przez gródź przeciągnąłem takie wtyczki:

Nie podłączałem bo klima działała,
ale dziś zamontowałem układ podciśnienia do sterowania zamkniętym obiegiem,
jest przy nim elektro-zaworek otwierający układ (wtedy powinna się zamknąć klapa zamk. obiegu).
W wiązce którą dołożyłem mam kostkę do podłączenia tego elektrozaworka,
tyle że jeden z jej pinów jest wyprowadzony na tą 4-ro pinową kostkę której nie podłączyłem...
Mam w skrzynce wolną wtyczkę która idealnie pasuje fizycznie do tej nowej tyle że jest czerwona i ma inne kolory kabli.
Na zdjęciu czerwona kostka która była już w samochodzie i czarna którą dołożyłem:

Czarna dołożona ma kable:
1.Niebiesko-Czerwony,
2.Zielono-Biały,
3.Szaro-Zielony,
4.Żółty
Czerwona która była już:
1.Czerwono-Niebieski,
2.Brązowo-Niebieski,
3.Żółto-Niebieski,
4.Brązowy.
Możliwe jest że te same kable w klimie od benzyny mają inne kolory niż w dizlu ?
Nie mogę się ich dopatrzyć na schemacie...
Może ktoś zajrzeć u siebie zobaczyć jak to jest ?
Inna sprawa jest taka że WSZYSTKIE wtyczki z dołożonej wiązki pasują do wszystkiego, oprócz tej do czujnika temperatury.
Mam czujnik temperatury i wtyczke od tego TDI z którego wymontowałem klime i wygląda on tak:

Wtyczka do której powinien być wpięty czujnik temperatury w tej wiązce co mam jest inna.
Szukać innego czujnika ? Czy przelutować wtyczke ?
Bo ta wtyczka która jest oryginalnie w wiązce wygląda jak ta do czujników temp. zewn. montowanych na ECU !!! Tyle że ja przy ECU nie mam czujnika temperatury.
Niestety niemogę sie skontaktować z człowiekiem od którego mam wiązkę, bo tak bym sie dowiedział czy golf z którego ona pochodzi miał MFA czy klimatronik czy z jakiego był rocznika...
To łączyć te wtyczki ? Czerwoną z czarną ?
Ciekawe czy komuś będzie się chciało to przeczytać wszystko
Może ktoś z warszawy ma TDI z klimą oryginalną ?
I chciałby mi pokazać jak to wygląda w oryginale ?
Pozdrawiam.