Złe wskazania paliwa po wymianie pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krystian4902
Nowicjusz
Nowicjusz

Złe wskazania paliwa po wymianie pompy paliwa

Post autor: krystian4902 » pt cze 05, 2009 18:15

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum i szczęśliwym posiadaczem Golfa Mk3 Variant 1.8 AAM :cool: nie owijając w bawełnę napisze z jakim problemem się ostatnio spotkałem, a mianowicie po ostatniej dłuższej trasie około tys. kilometrów silnik nagle zgasł, szczeście w nieszczęściu że stało się to pod samym domem, przynajmniej odpadł problem ze ściaganiem auta z trasy :), silnika nie dało się już uruchomić więc zacząłem sprawdzać wszystkie elementy odpowiedzialne za zapłon, świece są nowe, kopułka i palec aparatu też, przewody takż więc przynajmniej te elementy mialem z głowy, podmieniłm cewkę na drugą ale to też nic nie dało więc padło na pompę paliwa, nie pomyliłem się nie podawała paliwa, trudno się mówi wszystko się kiedyś psuje chociąż przyznam że nie mam LPG a auto tankuję przewaznie pod korek, a pompa i tak siadła. Nastepnego dnia z braku czasu odstawiłem auto do najbliższego mechanika w celu wymiany pompy, po kilku godzinach odebrałem jeżdżące auto, podjechałem na stacje zatankować gdyż samochód po trasie miał ok 10l. paliwa w baku, zatankowałem do pełna jednak wskazówka ztrzymała się niewiele wyżej połówki zbiornika, co może być tego przyczyną? Szczerze mówiąc to mam ochotę sam wymontować to wszystko i sprawdzić, czy mógł się gdzieś zawiesić pływak? Jesli spotkaliście się z podobnym przypadkiem dajcie znać, z góry dziękuje

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » pt cze 05, 2009 20:12

jak mechanior wymontowywał pompę mógł uszkodzić potencjometr od pływaka
nie pamiętam już dokładnie ale w golfach były montowane dwa różne patentyjeden można było podregulować a drugiego już nie (ten bez regulacji napewno był w roczniku 95 i montowni belgijskiej)

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

krystian4902
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krystian4902 » pt cze 05, 2009 21:56

rozebrałem to jeszcze dziś i złożyłem na nowo po swojemu i o dziwo wskazówka poszła w góre :) chyba pływak był gdzieś zachaczony tak i się wydaje bo nic więcej nie grzebałem, jak narazie poziom jest ok, zobaczymy co bedzie dalej :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”