[Golk MK III] rozładowany akumulator?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomecki

[Golk MK III] rozładowany akumulator?

Post autor: tomecki » pn gru 27, 2004 23:21

Witam! Mam straszliwy problem..nie domknalem wieczorem drzwi i cala noc byla zapalona lampka wewnatrz auta przez co akumulator sie totalnie rozladowal. Podlaczylem kable z innego akumulatora ale rozrusznik nawet nie zaczal krecic :( Paliwo jest,iskra jest ale nie chce zapalic..

Awatar użytkownika
Kaczajazda
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kaczajazda » wt gru 28, 2004 00:40

Piszesz że rozrusznik nie chce zakręcić a iskra jest. Jeśli jest prąd a rozrusznik nie kręci to moze po prostu spadł kabelek od rozrusznika (raz mi sie tak trafiło w nocy na postoju na trasie). Pozdrawiam

tomecki

Post autor: tomecki » wt gru 28, 2004 01:09

No niestety to nie to..sprawdzalem juz wszystkie kable dwa razy :(

kondzio2001

Post autor: kondzio2001 » wt gru 28, 2004 01:19

Moze przewody mialy za maly amperarz lepiej przeloz akumulator na chwile i sprawdz czy kreci. (a jak sprawdziles iskre skoro nie mogles zakrecic rozrusznikiem?)

Remo

Post autor: Remo » wt gru 28, 2004 01:55

Też tak miałem- przy totalnym rozładowaniu nie zakręci. Jeżeli podłączasz się to musi trochę się podładować od "dawcy" - min.20- 30minut.
Ale najlepiej wyjmij go i podłącz na noc do prostownika (Akumulatorek 45mAH ładujemy prądem 6A przez 8-9h) . W tedy napewno zakręci.

tomecki

Post autor: tomecki » śr gru 29, 2004 00:57

Czrna rozpacz..ladowalem baterie cala noc i rozrusznik co prawda zaczal krecic ale silnik i tak nie zapalil. Oczyscilem i oaplilem swiece bo byly zalane i zasniedzone i nic,dalej nie chce zapalic. Ktos powiedzial ze to prawdopodobnie przez wilgoc..i co teraz?

Remo

Post autor: Remo » śr gru 29, 2004 03:00

Zobacz do mojego postu "Golf III- nie pali" - przed wczoraj właśnie uporałem się z tym samym problemem -nie przejmuj się.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » śr gru 29, 2004 05:09

ja mialem ze wyjechalem z podworka postawilem samochod pozniej wieczorem chcem wjechac i nie pali, okazalo sie ze palec do wymiany i pali od nowa ze bajka

tomecki

Post autor: tomecki » śr gru 29, 2004 14:19

Hurrrrraaaaaa!!! Moj Golfik odpalil! Przeczyscilem jeszcze raz swiece,przemylem i wysuszylem kopulke i wszystko pieknie gra,dzieki wszystkim za rady :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”