Plamy na szybach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Plamy na szybach
Witam, kupiłem golfa IV i mam jakies dziwne palmki na szybach, jakby wyschnięte krople wody, deszczu itp. nie moge tego usunąć. Juz nawet próbowałem rozpuszczalnikiem z jednej o z drugiej strony szyby i nie schodzi. czym to usunąć?
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
czym przyciemniałeś? może niedokładnie umyłeś szyby przed położeniem foli?mr.kajak pisze:a szyby przyciemniłem i je teraz bardzo widać
Avant S4-line + in progress....
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
290 KM @ 535 Nm // GTB2260vzk // BIG FMIC // HF100 // TIP // DP 2,75" // Sportec Mono 10 // 320/288 // Gwint KW
Dodam swoje 3 gorsze. Ja mam te same plamki! Wiecie po czym? ... Aktywna piana - największy szajs. Raz się dałem namówić kumplowi na mycie kercherem z dodatkiem jakiegoś takiego syfu (niby to było przeznaczone do mycia aut - tak pisało na opakowaniu). Do tego wtedy było bardzo gorąco, świeciło słońce - no i mam... Ma się wrażenie, że te plamki to jakby wżery w lakierze i naszybach. Dosłownie czuć pod paznokciem obrzeża każdej plamki. Nie wiem kiedy to zejdzie... Lakier to pół biedy - politura, wosk i powinno być dobrze. Ale z szyb tez nie wiem czym to zlikwidować...
no to masz, bo nie powinno się myć samochodu na słońcu_robert_s pisze:bardzo gorąco, świeciło słońce
Avant S4-line + in progress....
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Próbowałem usunąć plamy mleczkiem do polerowania karoserii i dopiero schodzą, ale po porządnym wcieraniu w szybę. chybe 30min jedną szybe trzeba polerować. Tak jest, najprawdopodobniej jakiś niekumaty umył czymś auto na słońcu i tak sie powżerało to w szyby. Na resztę szyb nie miałem nerwów i wytre to jak gdzieś dostanę pastę polerką do szyb a nie karoserii.