Niska temp. wody

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ŁukaszMan
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Niska temp. wody

Post autor: ŁukaszMan » czw maja 28, 2009 21:58

Witam Koledzy :pub:

Mam taki problem. Ostatnio spuszczałem płyn z układu chłodzenia,bo musiałem zdjąć chłodnice. Po nalaniu płynu auto wskazuje temp. przy nagrzaniu między 75 a 80 st.C Na 90st.C załącza sie wentylator. Wcześniej autko trzymało temp wody na 90stopniach.
I teraz pytanie. Czego to może być wina?? Czujnik coś świruje?? układ zapowietrzony tak sie zachowuje??(troche dziwne) czy może płyn musi mieć inną konsystencje(gęstość)?? A może powodem jest coś zupełnie innego. I tu właśnie zwracam sie z prośbą do was. Poradźcie coś. :)

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » czw maja 28, 2009 22:49

Na pierwszy ogień termostat.Rozgrzej auto do 90 stopni albo na mieście albo na postoju i wyjedz na trase tak żeby 90kmh jechać.Jeżeli temp. zacznie spadać to na 100% termostat.Bedzie wtedy też temp się wachać zależnie od prędkości(szybciej wiecej powietrza na chłodnicę -->zimniejszy silnik,wolniej lub korki powinno dobijać do 90 i być w miarę ok).Jeżeli układ jest zapowietrzony temp.bedzie sie wachała nie zależnie od prędkości. :helm: :bigok:

Awatar użytkownika
LASOT-A
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: LASOT-A » czw maja 28, 2009 22:50

Jak masz ori termostat lub nie ori tylko z gumkami, to pewnie Ci się syfek jakiś przyczepił i jest lekko uchylony. :helm:

Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”