Dziwny piśnięcie przy puszczaniu pedału hamulca

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Bastek666
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwny piśnięcie przy puszczaniu pedału hamulca

Post autor: Bastek666 » śr maja 27, 2009 07:48

czesc. ostatnio zauwaąyłem ze gdy puszczam pedał hamulca słychać pojedynczy cichy pisk.......co może być tego przyczyną? wiecie? to powiedzcie prosze:)

Bastek

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr maja 27, 2009 08:08

to normalne , w MK3 , pomaga zdjęcie bębnów i nasmarowanie rozpieraka ręcznego i części metalowych które współpracują ze sobą w bębnie , ale to wystarcza na jakiś czas , potem wraca , jest to denerwujące , ale tak już z tym jest

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » śr maja 27, 2009 08:48

potwierdzam słowa miś fazi, u mnie jest to samo, smarowałem wszystko ze 2 miesiące temu ale i tak pisk powraca trzeba się przyzwyczaić :bigok:
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2009 08:48 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

wojtas3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wojtas3 » śr maja 27, 2009 08:54

Miałem taką atrakcję - minęła sama;) Dokładnie - można powiedzieć, że "ten typ tak ma" ;) A poważnie mówiąc to nie polecałbym niczego smarować w okolicach hamulców. Być może wyczyszczenie bębna i elementów w środku i poskładanie ich na nowo (lub wymiana) pomoże. Najczęściej ociera o tylną (dalszą) obudowę bębna. I nie polecałbym rozbierania i zakładania na nowo co chwilę bębna (w celu tego wspomnianego choćby smarowania) - szkoda łożysk, które jak się już ułożą to przy kolejnym zdjęciu, założeniu, zdjęciu, założeniu po prostu szybciej padną...

--
przesiadłem się na A4 1.9TDI AFN 110KM i myślę o chipsie;)

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » śr maja 27, 2009 09:10

a ja smarowałem 2 miesiące temu i nic mi nie piszczy, poprzednio smarowałem dwa lata wstecz, wiec jak się wie gdzie posmarować hehe :bigok: , nie trzeba smarować sprężynek i rozpieraka bo nie tam piszczy, trzeba posmarować albo smarem miedzianym (ostatnio właśnie nim) lub grafitowym (poprzednio) miejsce w którym szczęki opierają się tą blachę z tyłu, po trzy miejsca podparcia są na każdą ze szczęk, smarujcie od strony czopa to nie ubrudzicie okładzin i nie będzie trzeba ich czyścić, pozdrawiam i miłej zabawy :bigok:

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » śr maja 27, 2009 09:19

ja posmarowale ze dwa lata temu specjalnym srodkiem do smarowania w sprayu. jest to such srodek ktory wytrzymuje nacisk 10t/cm2. nie piszczy do tej pory

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”