benzyna w oleju:/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
benzyna w oleju:/
witam... niestety mam znowu problem ze swim golfikiem II 1.6 benz na gazniku:/ problem wyglada tak ze do oleju dostaje mi sie benzyna:/ co moze byc tego przyczyna?? średnio na 100 km musze zlac jakies 1 litr oleju wiec problem jest powazny!! Bardzo prosze o pomoc!!!!!
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
hmm pompa jest w baku a olej w silniku, wiec jak przez pompe waszka znalazłaby sie w oleju w silniku? tak tylko domniemam ze to nie to co mówisz , nie żebym sie czepiał...
[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 00:43 ]
ja nie znam sposobu w jaki mogłoby sie to stać , myślałem że to raczej niemożłiwe, no chybaże ci nie pali na jeden gar, i go zalewa, jesets pewnie ze to plaiwo masz w oleju??
[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 00:43 ]
ja nie znam sposobu w jaki mogłoby sie to stać , myślałem że to raczej niemożłiwe, no chybaże ci nie pali na jeden gar, i go zalewa, jesets pewnie ze to plaiwo masz w oleju??
Jeśli jest tak jak pisze, to nie bardzo wiem dlaczego tę ciecz którą zlewasz nazywasz OLEJEM. Z olejem to ona nie ma już nic wspólnego. Przyczyną takiego stanu rzeczy może być pompa. Zrób to jak najszybciej bo możesz zatrzeć silnik.Arek85 pisze:średnio na 100 km musze zlac jakies 1 litr oleju
Pomuśl - jeśli po 100km przybywa 1l, to stosunek oleju do benzynki jest mniej więcej 1:3, czy to coś można nazwać jeszcze olejem?
[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 04:19 ]
Nie muszę chyba dodawać że trzeba to coś zlać, kupić nowy olej, filtr, usunąć usterkę.zalać olejem i dopiero jeżdzić