ale jak to cisnienie sprawdzic?
bo jak juz pisalem nie mam ochoty juz jechac do jakiegos BOSCH service czy ASO, bo to zlodzieje..... w boschu gosc mowil ze VAG'iem sie silnika nie diagnozuje......wiec jak ja mam do nich jezdzic?
rozruch 1Z
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mam pytanie dot. rozrusznika wiec sie dopisze do tego watku. W moim MK3 1,9 TDi '94 przy zapalaniu slychac przez chwile po starcie zgrzyt a potem jest juz OK. Tak jest w 80% przypadkow. Jeden mechanik zalecil wymiane aku, nastepny powedzial ze to szczotki w rozruszniku, trzeci ze elektromagnes. Znalazlem punkt, ktory naprawia tylko rozruszniki i postanowilem tam go zawiezc tylko ze najpierw musze go wymontowac. I tu moje pytanie: czy jako totalny laik dam sobie rade z wyjeciem i zalozeniem, czy lepiej sobie darowac i oddac cale autko do "fachowcow"? Przy okazji pytanie do golfiarzy z mojej okolicy. Macie jakies zaufane warsztaty, w ktorych robicie mechanike, elektryke, diagnostyke silnika itp?? z gory dziekuje za odpowiedzi
[ Dodano: Sro Sty 18, 2006 11:16 ]
wybrałem mechanika, który twierdził, że to sprawa szczotek. po 4 godzinach odebrałem samochód. nic nie wymienił, tylko powiedział, że trzeba było przeczyscić i nasmarować. zapłaciłem 85 zł i na razie jest OK;) mam nadzieję, że sytuacja sprzed naprawy sie szybko nie powtorzy
[ Dodano: Sro Sty 18, 2006 11:16 ]
wybrałem mechanika, który twierdził, że to sprawa szczotek. po 4 godzinach odebrałem samochód. nic nie wymienił, tylko powiedział, że trzeba było przeczyscić i nasmarować. zapłaciłem 85 zł i na razie jest OK;) mam nadzieję, że sytuacja sprzed naprawy sie szybko nie powtorzy