zaczepy kolektor-wydech
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zaczepy kolektor-wydech
Witam właśnie załatwiłem se za darmo sportowe brzmienie
a mianowicie mój golfik jest niziutki i zawadziłem tłumikiem o coś wystającego z ziemi.
Jak podniosłem maske to za silnikiem zobaczyłem taką rurke wyprofilowaną czyli chyba rozłączył mi sie kolektor i tłumik.
Tam są takie zaczepy które łącza kolektor z tłumikiem nie oriętuje sie ktoś ile mogą kosztować? bo sie pogubiły,znalazłem tylko pewną okrągłą uszczelke.
a mianowicie mój golfik jest niziutki i zawadziłem tłumikiem o coś wystającego z ziemi.
Jak podniosłem maske to za silnikiem zobaczyłem taką rurke wyprofilowaną czyli chyba rozłączył mi sie kolektor i tłumik.
Tam są takie zaczepy które łącza kolektor z tłumikiem nie oriętuje sie ktoś ile mogą kosztować? bo sie pogubiły,znalazłem tylko pewną okrągłą uszczelke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
obejma 10 zł Bosal nówka sztuka
pierścień ok. 30-35 zł Bosal nówka sztuka ("druciak")
VW robił z jakiegoś kruchego spieku, i bardzo delikatnie z tym trzeba (nie może upaść - upadł mi, musiałem wymienić bo pękł na 3 części).
A specjalne narzędzie do złożenia obejm było prezentowane na forum. Nie chce mi się grzebać, ale fotka przedstawiała poczciwy pogrzebacz....
I z moich doświadczeń - to powinno zadziałać.
pierścień ok. 30-35 zł Bosal nówka sztuka ("druciak")
VW robił z jakiegoś kruchego spieku, i bardzo delikatnie z tym trzeba (nie może upaść - upadł mi, musiałem wymienić bo pękł na 3 części).
A specjalne narzędzie do złożenia obejm było prezentowane na forum. Nie chce mi się grzebać, ale fotka przedstawiała poczciwy pogrzebacz....
I z moich doświadczeń - to powinno zadziałać.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
a ja mam pytanie z odrobine innej beczki (albo z tej, ale gdzies ze spodu): czy na wysokosci hamulca recznego tlumik nie powinien miec jakiegos mocowania (albo gdzies z przodu zupelnie (przed katem i plecionka)? bo moj nie ma i wydaje mi sie, ze jest ciut luzno! tam sa dwie sruby wkrecene (do czego?), a poza tym nie widac sladu po mocowaniu...
Just passing trough...