Golf Plus
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Plus
Witam,
chce zamontować orginalne radio RDC300 do VW Golf Plus. Już drugi dzień męczę się z osłoną radia którą muszę zdjąć. W osłonie są nawiewy powietrza... wydaje się że ma to wyjść razem. Czy ktoś ma schemat montażowy albo wie jak to wymontować (co odkręcić i gdzie są ewentualne zatrzaski/zapinki)?
chce zamontować orginalne radio RDC300 do VW Golf Plus. Już drugi dzień męczę się z osłoną radia którą muszę zdjąć. W osłonie są nawiewy powietrza... wydaje się że ma to wyjść razem. Czy ktoś ma schemat montażowy albo wie jak to wymontować (co odkręcić i gdzie są ewentualne zatrzaski/zapinki)?
Instrukcja
Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Instrukcja
trzeba było wpierw zapytać na forum, to byś się dowiedział wcześniej, że RCD300 nie ma mp3, pewnie nic nie trzymało tylko po wykręceniu wszystkich śrubek trzeba użyć siły i wyciągnąć obudowę z blaszanych trzymających zatrzasków, takich jakie masz pokazane na rys. nr 2 poz. nr 9RKF pisze:Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:13 przez doggie, łącznie zmieniany 2 razy.
Są dwa rodzaje RCD 300 jedne są z MP3 a drugie bez.mettenos pisze:trzeba było wpierw zapytać na forum, to byś się dowiedział wcześniej, że RCD300 nie ma mp3, pewnie nic nie trzymało tylko po wykręceniu wszystkich śrubek trzeba użyć siły i wyciągnąć obudowę z blaszanych trzymających zatrzasków, takich jakie masz pokazane na rys. nr 2 poz. nr 9RKF pisze:Dzięki za rysunek. Próbowałem i dalej coś trzyma. Trudno powiedzieć co, nie udało mi się więc pojechałem do serwisu i ... zamontowali. Dalej nie wiem jak się montuje a radio okazało się do zwrotu (brak MP3 pomimo, że sprzedający deklarował że jest). Potrzebuję instrukcji opisowej dodatkowo do rysunku, najlepiej kogoś kto już to robił.
Pozdrawiam,
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
zgadza się, tylko model z mp3 powinien mieć o ile się nie mylę nadruk mp3, więc kupujący powinien to raczej zauważyć, ale fakt faktem masz racjędodo14 pisze: Są dwa rodzaje RCD 300 jedne są z MP3 a drugie bez.
1. Faktycznie trzeba użyć siły aby wyjąć panel z nawiewami. Czasem jednak dobrze jest wiedzieć gdzie są zatrzaski. U mnie sie tak zakleszczyły że bez tej wiedzy pewnie by sie coś złamało. Są po dwa zatrzaski na strone - jakby po jednym na każdy nadmuch powietrza.
2. Radio RDC300 ma mieć nadruk MP3 jeżeli czyta ten format - sprzedaz wysyłkowa rządzi sie swoimi prawami
. Całość zakończona sukcesem, temat do zamknięcia.
Dziękuję za pomoc.
2. Radio RDC300 ma mieć nadruk MP3 jeżeli czyta ten format - sprzedaz wysyłkowa rządzi sie swoimi prawami

Dziękuję za pomoc.