modul domykania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grzes900
- Mały gagatek
- Kontakt:
PawelMarek my sie chyba nie rozumimy... ja centralny mam juz podpiety dawno, zalozylem sobie elektryczne szyby (uniwersalne) i teraz chce zalozyc modul domykania elektrycznych szyb (schemat jest na poczatku postu) i z modulu domykania szyb wychodza dwa przewody ktore musze polaczyc do centralnego zamka rozowy i pomaranczowy z ktorymi je polaczyc? i dlatego dalem schemat centralnego.
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 22:14 przez grzes900, łącznie zmieniany 1 raz.
GG
- grzes900
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam jeyt, wlasnie ze mam tylko ten schemat nic wiecej nie bylo, zanim zaczolem temat szukalem po necie cos na ten temat ale bez skutku. Znalazlem chyba na forum audi albo forda jak podpiac te pozostale przewody jedynie zostal mi rozowy i pomaranczowy a o tym nic nie mieli napisane bo nikt nie mial na tych forach centralnego pneumatyka tylko same elektryczne i podpiecia wygladaly inaczej.
GG
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tzn. jak wyglądały? w ogóle nie wykorzystywali tych dwóch przewodów?grzes900 pisze:o tym nic nie mieli napisane bo nikt nie mial na tych forach centralnego pneumatyka tylko same elektryczne i podpiecia wygladaly inaczej.
To jest sterowanie modułem - na 100%, bo przecież jakiś sygnał na zasadzie zamknij/otwórz szyby musi dochodzić. Pytanie tylko, jak ma być podany ten impuls... trochę mało wynika ze schematu.
- grzes900
- Mały gagatek
- Kontakt:
zobacz to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic907801.html - z tego co tam opisali korzystalem przy podpieciu przewoduw do silnikow, czyli przeciolem przewod ktory przy zamykaniu szyby ma + i w obieg dalem przewody ze modulu - i mimo ze modul nie jest jeszcze u mnie podpiety do centralnego szybki dzialaja poprawnie a napiecie do zamykania szyb przechodzi przez modul - tylko te dwa przewody do centralnego sa zagadka
GG