2 krótkie pytania dotyczące elektrycznych szyb w VW:

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jaskowisnia
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

2 krótkie pytania dotyczące elektrycznych szyb w VW:

Post autor: jaskowisnia » sob sty 14, 2006 16:20

Chodzi samochody z rodzaju Passek B4 lub Golf MkIII.
1. Czy moduł z elektroniką sterujący siniczkiem da się jakoś w miarę bezbolesnie od niego oddzielić (trudno to ocenić bez wyjęcia z drzwi)??
2. Czy nie będzie opadać szyba (konkretnie tylna prawa, ale to bez znaczenia), jeśli odpiąłem całkiem wtyk od zasilania i sterowania??
Szyba jest całkiem zamknięta w tej chwili. Zmuszony byłem tak zrobić bo od przeszło tygodnia zaczęły się dziać cuda z szybą (raz potrafiła sobie opaść, potem znowu się podnosiła itd.) W końcu wczoraj musiałem wracać z opuszczoną szybą do domu. Wydaje mi się, że nie, ale wolę sie upewnić. Wszystko na to wskazuje, że ten moduł wyciagnał nogi :x .
I jeszcze dodatkowe pytanie: jeśli wyciągnę ten cały mechanizm to zapewne szyba opadnie i trzeba będzie czymś ją podprzeć??

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Re: 2 krótkie pytania dotyczące elektrycznych szyb w VW:

Post autor: ku_bi » sob sty 14, 2006 16:34

jaskowisnia pisze:Chodzi samochody z rodzaju Passek B4 lub Golf MkIII.
1. Czy moduł z elektroniką sterujący siniczkiem da się jakoś w miarę bezbolesnie od niego oddzielić (trudno to ocenić bez wyjęcia z drzwi)??
2. Czy nie będzie opadać szyba (konkretnie tylna prawa, ale to bez znaczenia), jeśli odpiąłem całkiem wtyk od zasilania i sterowania??
Szyba jest całkiem zamknięta w tej chwili. Zmuszony byłem tak zrobić bo od przeszło tygodnia zaczęły się dziać cuda z szybą (raz potrafiła sobie opaść, potem znowu się podnosiła itd.) W końcu wczoraj musiałem wracać z opuszczoną szybą do domu. Wydaje mi się, że nie, ale wolę sie upewnić. Wszystko na to wskazuje, że ten moduł wyciagnał nogi :x .
I jeszcze dodatkowe pytanie: jeśli wyciągnę ten cały mechanizm to zapewne szyba opadnie i trzeba będzie czymś ją podprzeć??
Jeśli odpiąłeś wtyk to szyba nie opadnie. Jeśli wyciągniesz mechanizm to szyba oczywiście opadnie, nie polecam jeżdzic bez mechanizmu z jakimś podpaciem, jakaś dziura czy coś i szyba może się z tego zsunąć i zbić.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”