kontrolka temperatury płynu {mk II}
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie zaczeła się jazda z diodką po tym jak zrobiłem sobie 2 diody od kierunków w zegarach. . Rozkręciłem zegary jeszcze raz jak malowałem wskazówki i przy okazji wszystko dokładnie zaizolowałem i problem pojawia się już bardzo sporadycznie. Czujnika poziomu płynu fabrycznie nie posiadam i też wymieniałem czujniki bez rezultatów. Wnioskuję z tego, że problem tkwi w zegarach. Może coś w nich zwierało, przebijało lub nie stykało po tych przeróbach. Proponuję więc przyjrzeć się zegarom.
- Świstak
- Kto odważny, zwycięża!
Też mam identyczny problem jak autor tematu. Tyle, że ja wymieniłem już 3 razy czujnik czyszcząc przy tym cały zbiorniczek... Dalej nic. No więc spiąłem na krótko wtyczkę i niby ok kable całe. Więc co kilka dni sprawdzam tylko poziom płynu (petrygo) i jeżdżę z migającą kontrolką. Co do samego płynu to jak tylko będzie okazja to zmienię na lepszy. Tylko na co? Do tej pory wydawało mi się, że petrygo to dobry płyn...
też mam ten problem ale jak wyciągnąć ze zbiorniczka wyrównawczego ten czujnik ja tam nic nie wiedz co by się dało wyjąc (diesel) ??
tak wygląda zbiorniczek u mnie ja nie widzę tu nic do wykręcenie ani żadnego pływaka
tak wygląda zbiorniczek u mnie ja nie widzę tu nic do wykręcenie ani żadnego pływaka
Ostatnio zmieniony pn cze 22, 2009 22:09 przez psp, łącznie zmieniany 1 raz.