Regulacja ssania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Stekus
Nowicjusz
Nowicjusz

Regulacja ssania

Post autor: Stekus » czw maja 14, 2009 18:16

Witam! Mam problem z ssaniem ponieważ mam do pracy dość niedaleko i jak dojadę to ssanie nie zdąży się wyłączyć i wychodzi dość duże spalanie :crazy: I mam takie pytanie czy jest możliwość wyregulować jakoś ssanie aby się szybciej wyłączało???Lub coś w tym stylu???
Pozdrawiam.

PS 1. Podobno jast tam jakiś bimetal[?] czy coś takiego...i niby tam się coś reguluje [?]
PS 2. Jestem nowy na forum wiec jeśli coś zle napisałem to sorki :helm:
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 18:19 przez Stekus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fifel
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Regulacja ssania

Post autor: fifel » czw maja 14, 2009 20:18

Stekus pisze:Witam! Mam problem z ssaniem ponieważ mam do pracy dość niedaleko i jak dojadę to ssanie nie zdąży się wyłączyć i wychodzi dość duże spalanie :crazy: I mam takie pytanie czy jest możliwość wyregulować jakoś ssanie aby się szybciej wyłączało???Lub coś w tym stylu???
Pozdrawiam.

PS 1. Podobno jast tam jakiś bimetal[?] czy coś takiego...i niby tam się coś reguluje [?]
PS 2. Jestem nowy na forum wiec jeśli coś zle napisałem to sorki :helm:
No to ja pierwszy Cie ochrzanie i napisze, zebys podal jaki masz silnik - pojemnosc, oznaczenie silnika, bo bez tego nie umiemy Ci pomoc :P

[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]

Stekus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Stekus » czw maja 14, 2009 20:28

Silnik 1.4 ABD :jezor:

CQ
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: CQ » czw maja 14, 2009 20:32

raczej nie masz mozliwosci ingerowania w ssanie. Jedyne co mozesz zrobic to np zamontowac sonde z grzalka jesli teraz masz jednoprzewodowa. szybciej zacznie pracowac od uruchomienia silnika co moze wplynac na spalanie na krotkich odcinkach

[ Dodano: Czw Maj 14, 2009 20:34 ]
aha mozesz jeszcze sprawdzic czujnik temp cieczy czy dziala prawidlowo oraz czy ta sonda wogole dziala.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”