blad przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
blad przepustnicy
mam pilne pytanko czy musze wymienic przepustnice bo mam niskie obroty a czasami spadaja nawet ze potrafi zgasnac . czyscilem ja i adoptowalem wagiem i non stop wyskakuje blad przepustnicy biegu jalowego . czy juz skonczyla swa zywotnosc i musze ja wymienic ? z gory dzieki za rade
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Co VAG 5053 potrafi
W silniku AZD pomogły (jak na razie) na falujące obroty następujące zabiegi diagnostyczne:
W adaptacjach grupa 00 - kasowanie wartości wyuczonych, w nastawach podstawowych grupa 60 - Adaptacja przepustnicy, grupa 75 (na jałowym biegu), grupa 74 (włączony zapłon), grupa 70 (na jałowym przy temp. min. 80 st.). Ważne żeby po przeprowadzeniu zabiegu w ciągu 15-20 sekund wyłączyć zapłon/przekręcić kluczyk żeby zapamiętać nowe wartości.
Zawór EGR oraz przepustnica były też 'poruszane' tzw. testami elementów wykonawczych.
Powodzenia
W adaptacjach grupa 00 - kasowanie wartości wyuczonych, w nastawach podstawowych grupa 60 - Adaptacja przepustnicy, grupa 75 (na jałowym biegu), grupa 74 (włączony zapłon), grupa 70 (na jałowym przy temp. min. 80 st.). Ważne żeby po przeprowadzeniu zabiegu w ciągu 15-20 sekund wyłączyć zapłon/przekręcić kluczyk żeby zapamiętać nowe wartości.
Zawór EGR oraz przepustnica były też 'poruszane' tzw. testami elementów wykonawczych.
Powodzenia