Wiatrak od chłodnicy, czyszczenie nagrzewnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wiatrak od chłodnicy, czyszczenie nagrzewnicy
A propos wiatraka, to elektryk powiedział, że działa na jedną fazę, a powinien na 2. Dam to radę sam zrobić? Jeżeli tak to jak mam to naprawić
A propos nagrzewnicy - jak mam ją przeczyścić?
Z góry dzięki.
A propos nagrzewnicy - jak mam ją przeczyścić?
Z góry dzięki.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
- emsikemsik
- Mały gagatek
Może masz przepalony rezystor od prędkości działania wiatraka i będzie tylko ma 3 biegu działał.
Co do przepłukania nagrzewnicy to jest jedyny wariant żeby ściągnąć węże w komorze silnika (najpierw spuścić płyn jak masz w silniku) i pod jedną rurkę (tą co dochodzi woda ciepła) podłączyć węża z bieżącą wodą i przepłukać ją.
Zakręcić spowrotem węże, zalać wodą (lub płynem co spuściłeś) i parę razy nagrzać silnik żeby odpowietrzyć nagrzewnicę dolewając dalej wody lub płynu.
Pozdro
Co do przepłukania nagrzewnicy to jest jedyny wariant żeby ściągnąć węże w komorze silnika (najpierw spuścić płyn jak masz w silniku) i pod jedną rurkę (tą co dochodzi woda ciepła) podłączyć węża z bieżącą wodą i przepłukać ją.
Zakręcić spowrotem węże, zalać wodą (lub płynem co spuściłeś) i parę razy nagrzać silnik żeby odpowietrzyć nagrzewnicę dolewając dalej wody lub płynu.
Pozdro
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tak koledzy. Piszcie tak dalej. Temat jest o wiatraku chłodnicy . Napisano w temacie!. Nie róbcie prosze bałaganu
Ostatnio zmieniony śr maja 13, 2009 17:55 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, Taaa...
Miechu, dobra rada,zmień jak najszybciej elektryka....
BzduraBbrutus (Burex) pisze:Wiatrak ma prawdopodobnie 3 biegi
Bzdura Rezystor jest w silniku dmuchawyMoże masz przepalony rezystor od prędkości działania wiatraka i będzie tylko ma 3 biegu działał.
Który kolega???Witam, zrób tak jak kolega wyżej opisał bo nie radzę bawić się z wyciąganiem nagrzewnicy bo to dużo zachodu
Miechu, dobra rada,zmień jak najszybciej elektryka....
- emsikemsik
- Mały gagatek
oraz "czyszczenie nagrzewnicy" też w temacie jestPaweł Marek pisze:Temat jest o wiatraku chłodnicy . Napisano w temacie!.
[ Dodano: 14 Maj 2009 16:41 ]
to fakt żeby wyciągnąć nagrzewnicę to trzeba chyba cały kokpit wyciągnąć bo pod kokpitem to nie da rady "chyba" .Luki.vw pisze:Witam, zrób tak jak kolega wyżej opisał bo nie radzę bawić się z wyciąganiem nagrzewnicy bo to dużo zachodu
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.