Swiatka STOP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swiatka STOP
WItam
Na domiar nieszczesc ( wczoraj sprzeglo jednak poszlo ) to dzis dopadlo mnie cos z elektryka, mianowicie swieca sie STOPy nonSTOP ;(
niewazne czy pedal wcisniety czy nie swieca, wymienilem czujnik przy pedale zero reakcji.
swieca przy wlaczonym i wylaczonym zaplonie.
od czego zaczac szukac ?
PozdraVWiam
Na domiar nieszczesc ( wczoraj sprzeglo jednak poszlo ) to dzis dopadlo mnie cos z elektryka, mianowicie swieca sie STOPy nonSTOP ;(
niewazne czy pedal wcisniety czy nie swieca, wymienilem czujnik przy pedale zero reakcji.
swieca przy wlaczonym i wylaczonym zaplonie.
od czego zaczac szukac ?
PozdraVWiam
To co napiszę może wydać się smieszne, ale ja też miałem problem ze światłami po wymianie akurat linki sprzęgła - powód => źle założony czujnik przy pedale hamulca. Sam czujnik działał - jak się nacisnęło palcami to gasły światła - tylko problem był taki że nie był dokładnie umieszczony na swoim miejscu i pod naciskiem pedału hamulca "kontrował" i zostawał obok nie wciśnięty. Sprawdź czujnik najpierw ręcznie a później jego ustawienie względem pedału. Aha i czasem zdarza się tak że nowy czujnik jest 'za krótki' - skok pedału hamulca nie starcza żeby wcisnąć czujnik.