można kupić pasek wzmocniony i wymieniać co 90.000 kmalvarito1 pisze:Witam
Co ile sie wymienia rozrzad w golfie 4 TDI PD (AJM silnik) Pierwszy co 90 tys no i tu mam pytanie jesli ten pierwszy rozrzad mialem wymieniony przy 90811 km w VW serwisie w niemczech to teraz musze wymienic po 50tys czy tez po 90tys ( bo slyszalem ze jesli w serwisie to oni tam maja jakies lepsze czesci i sie wymienia co 90 tys)
No teraz to juz zglupialem,, poprosze o pomoc...
Rozrzad
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Rozrzad
To nie ma nic współnego z uporem i stawianiem na swoim, piszę jak jest. Jeśli chłopak ma wymieniac pasek co 60 tys. km bo tak mówi instrukcja to ok.KrisGliv pisze:Powiem Ci ze bardzo uparty jestes i za wszelka cene chcesz postawic na swoim.fishem pisze:Kończąc temat to w książce dot. napraw Golfa IV i Bory pisza na ostatniej stronie w planie przeglądów, że wymiana paska w TDI bez względu na moc co 90 tys. km.
Jesli bardziej ufasz ksiazce napraw napisanej przez nie wiem kogo niz producentowi samochodu to Twoja sprawa. Producent podaje 60 tys. dla tego silnika i 90 tys dla 4 cylindrowych benzynowych i uwazam ze wie co mowi.
Pozdrawiam
Po prostu nie spotkałem się z tematem wymiany paska w MK4 TDI po takim przebiegu, zawsze była mowa o 90 tys. km, ale pewnie mało jeszcze wiem
Pozdr.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt: