Demontaż zderzaka tylnego, montaż czujników parkowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To może i ja zaprezentuje jak to u mnie wygląda. Zestaw jaki wybrałem to Falcontronic F208.
Czujniki zamontowałem w listwach zderzaka, jak dla mnie najlepsze rozwiązanie. Z tyłu listew są widoczne dwie linie poziome i pionowe. W przypadku listwy lewej i prawej te linie krzyżują się w tych samych miejscach. Aby listwa z czujnikami weszła w zderzak wymagane jest dowiercenie dodatkowych otworów w zderzaku. Nie ma się co martwić tych otworów i tak nie będzie widać a zderzak nie traci na swojej sztywności. Czas montażu ze zdjęciem zderzaka, na spokojnie to jakieś 3,5 godziny
Jak widać na zdjęciach poniżej 2 czujniki wypadły przy rejestracji a dwa pozostałe na rogach zderzaka. Dzięki temu czujniki mają większy zakres działania. Kolor czujników oryginalnie był srebrny, ale nie pasował mi odcieniem do reszty, więc pomalowałem je takim samem odcieniem jak nadwozie samochodu. Po malowaniu czujniki działają tak jak w oryginale a wygląd na samochodzie o wiele lepszy.
Zestaw już ma 8 miesięcy i jak na razie spisuje się bardzo dobrze
Poniżej zdjęcia jak to wygląda na moim samochodzie:
Czujniki zamontowałem w listwach zderzaka, jak dla mnie najlepsze rozwiązanie. Z tyłu listew są widoczne dwie linie poziome i pionowe. W przypadku listwy lewej i prawej te linie krzyżują się w tych samych miejscach. Aby listwa z czujnikami weszła w zderzak wymagane jest dowiercenie dodatkowych otworów w zderzaku. Nie ma się co martwić tych otworów i tak nie będzie widać a zderzak nie traci na swojej sztywności. Czas montażu ze zdjęciem zderzaka, na spokojnie to jakieś 3,5 godziny
Jak widać na zdjęciach poniżej 2 czujniki wypadły przy rejestracji a dwa pozostałe na rogach zderzaka. Dzięki temu czujniki mają większy zakres działania. Kolor czujników oryginalnie był srebrny, ale nie pasował mi odcieniem do reszty, więc pomalowałem je takim samem odcieniem jak nadwozie samochodu. Po malowaniu czujniki działają tak jak w oryginale a wygląd na samochodzie o wiele lepszy.
Zestaw już ma 8 miesięcy i jak na razie spisuje się bardzo dobrze
Poniżej zdjęcia jak to wygląda na moim samochodzie:
Mój Golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=171049
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
PvD, luknij to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#2393265
tam jest fotka jak to wygląda u mnie
tam jest fotka jak to wygląda u mnie
Odnośnie wyświetlacza to najbardziej podpasowało mi lusterko wsteczne, kolorystycznie skomponowało się z obudową wyświetlacza. A wygląda to tak:
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 17:17 przez R_Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=171049
- gienekk113
- Nowicjusz
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Koledzy też myślę o zamontowaniu czujników cofania ale zastanawia mnie fakt zdjęcia zderzaka. Czemu? Miałem Deawoo Nexie i Citroena Xsarę w kombi i tam do zamontowania czujników nie było trzeba odkręcać zderzaka. W golfie trzeba ? Jakoś tych kabli nie idzie przełożyć z pod zderzaka do środka bagażnika żeby podpiąć pod centralkę?