Nie włącza się wentylator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie włącza się wentylator
Witam,
czy po przejechaniu ok 10 km gdy wskazówka już dawno pokazuję 90°C jadąc z prędkością 70km/h raczej bez stania w korkach wieczorem, może jedna, dwie zmiany świateł, powinny się już włączyć wentylatory? Któryś z tych dwóch, temperatura nie przekroczyła 90°, po rozgrzaniu wskazówka stoi pionowo.
Chce wymienić czujnik temp. cieczy, czy mógłby mieć z tą sytuacją coś wspólnego?
czy po przejechaniu ok 10 km gdy wskazówka już dawno pokazuję 90°C jadąc z prędkością 70km/h raczej bez stania w korkach wieczorem, może jedna, dwie zmiany świateł, powinny się już włączyć wentylatory? Któryś z tych dwóch, temperatura nie przekroczyła 90°, po rozgrzaniu wskazówka stoi pionowo.
Chce wymienić czujnik temp. cieczy, czy mógłby mieć z tą sytuacją coś wspólnego?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
żeby sprawdzic czy wiatraki działają to najlepiej się obserwuje na postoju gdy nie ma wymuszonego ruchu powietrza przez chłodnicę czyli po prostu stań na parkingu, otwórz maskę i obserwuj zarówno wskazówkę temp cieczy jak i to czy i kiedy się włączy wiatrak.
Raczej edzie wszystko OK bo sytacja którą przytaczasz wcale nie musi doprowadzać do załaczenia sie wiatraka.
Raczej edzie wszystko OK bo sytacja którą przytaczasz wcale nie musi doprowadzać do załaczenia sie wiatraka.
No to mam tak samo jak Ty, włączałem specjlanie klimatyzację i normalnie od razu dwa wiatraki się załączają. Pewnie jest z tym wszystko OK, dzięki koledzybibi466 pisze:ja mam podobnie nawet w największe upały wentylatory się nie włączają a temperatura jest cały czas na 90 i ani drgnie dalej mam tak od początku i wszystko jest ok. Co innego jak klimę włączę to wtedy obydwa działają. Także w twoim przypadku wydaje mi się że jest ok
Ostatnio zmieniony sob maja 09, 2009 11:25 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
- roboform550
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiatrak od chłodnicy włączy sie na postoju bo jadąc powietrze omywa chłodnicę i to wystarcza.
Używając klimy oba wiatraki kręcą się cały czas
Używając klimy oba wiatraki kręcą się cały czas
-Tato czy ten samochód jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net