no widzisz udało się naszczęście to nie skrzynka tylko lewar, co do naprawy to myślę że powinno dać się naprawić(zależy jakie są zniszczenia), ja miałen u siebie literki podświetlane taką nałą lampką (fabryczna)przymocowaną do lewarka która wraz z ruchem lewarka też się ruszała i odpowiednie litery podświetlała od dołubulekk pisze:Zauważyłem też po lewej jakiś czarny kabelek tak jakby gotowy do podłączenia do czegoś, hm wątpie aby się urwał, może to od podświetlenia tych literek PRND12 hm chociaż nie wiem czy one powinny być podświetlane
Problem z automatyczną skrzynią biegów :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ok, tak więc samochodzik już jeździ.
Do wymiany: manetka zmiany biegów (cały mechanizm) = koszt na złomie 40 zł + 50 zł linka
Robocizna = 150 zł !! miało byś 50 ale gościu nie spodziewał się że zajmie mu to jakieś 3 godziny, że musiał rury pod spodem odkręcać, bo się nie mógł dostać itp.
Wszystko działa pięknie, płynnie, bez zastrzeżeń, jak narazie.
Ps. Też już mam takie same podświetlenie literek.
Pozdrowionka
KW
Do wymiany: manetka zmiany biegów (cały mechanizm) = koszt na złomie 40 zł + 50 zł linka
Robocizna = 150 zł !! miało byś 50 ale gościu nie spodziewał się że zajmie mu to jakieś 3 godziny, że musiał rury pod spodem odkręcać, bo się nie mógł dostać itp.
Wszystko działa pięknie, płynnie, bez zastrzeżeń, jak narazie.
Ps. Też już mam takie same podświetlenie literek.
Pozdrowionka
KW
Jesli przelacza sie ciezej, to znaczy ze sa jakies napiecia, jesli np czasem czujesz taki opor przy przelaczaniu z P. Zeby temu zaradzic:
1) albo zaciagaj reczny przed puszczeniem hamulca
2) albo nie stawaiaj auta na pochylym terenie
3) albo przed wrzuceniem P wlacz N, pusc hamulec i auto sie "ulozy", wtedy wrzucaj P
Pozdrawiam
AUTOMATY RZADZA!
1) albo zaciagaj reczny przed puszczeniem hamulca
2) albo nie stawaiaj auta na pochylym terenie

3) albo przed wrzuceniem P wlacz N, pusc hamulec i auto sie "ulozy", wtedy wrzucaj P
Pozdrawiam
AUTOMATY RZADZA!