[passat B5] Jak to jest z tym przełącznikiem świateł/halogen

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MrWho

[passat B5] Jak to jest z tym przełącznikiem świateł/halogen

Post autor: MrWho » sob lip 16, 2005 22:42

Witam :)

Jestem świerzo upieczonym nabywca passata :) I mam pytanko :) Jak to jest z przełacznikiem świateł? Doszedłem już że można to przekrecić ;) i do tego pociagnać :) Mam jak by 2 opcje jak ciągne... a na godzinie 8-9 mam 2 opcje jedna to taka falka+ (| druga to D+ falka... i teraz pytanko :) Co która opcja robi ;) I jak ją aktywować:)

Nie mam halogenów przednich w zderzaku czyżby sa w lampach ? ale jak to sprawdzić ? i wogle z czym się to je :)

Pozostaje jeszcze możliwość że były kiedys halogeny ale ich już nie ma :> I teraz pytanie jak sprawdzić czy były halogeny? Czy został wymieniony tylko przełacznik ( bo taka opcja tez jest mozliwa ) :)

POZDRO!

[update]

Posiadam dokładnie taki przełacznik http://img08.allegro.pl/photos/400x300/ ... 4/57412432

Awatar użytkownika
Smaczny
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Smaczny » sob lip 16, 2005 23:00

Jak najbardziej jest to do włączenia halogenów oraz światła przeciwmgielnego z tyłu...

Jak miałes halogeny a teraz ich nie ma to wiadomo, że nie zaświecą :)
Najprościej sprawdzić, czy jest instalacja, w ostateczności trzeba by było zdjąć nakładkę zderzaka i sprawdzić, czy nie ma tam żadnych "wolnych" kabli, ale może od góry coś się wymaca :)

FORD
Fix Or Repair Daily

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » sob lip 16, 2005 23:07

no to masz taki sam jak ja w Mk4 :) Wiec przekrecasz chodzby na postoj i wyciagasz raz masz halogeny z przodu, wyciagasz 2 razy i masz przeciwmgielny z tylu ;)
Ja szczerze powiem, ze nie pamietam jak jest w B5 ale w Mk4 mam halogeny (soczewki) w reflektorach, pod kierunkowskazem. Mozliwe, ze w B5 jest takze zintegrowany bo szczerze nie widzialem passacika z halogenami w zderzaku.
W srode jade do Niemiec m.in po passata B5 to zobacze jak on ma ;)

MrWho

Post autor: MrWho » sob lip 16, 2005 23:32

hmm ja mam wer 98 czyli jeszcze z przed liftingu... i ona ma kierunki i lampy odzielnie ;) Nie wiem jutro bede kombinował coś ;) Ale o ile pamietam to jak ciagnełem sobie raz :) to roznicy nie załwazyłem miałem chyba na postojówkach hmm jutro jeszcze pojde cos pokombinuje :) teraz wiem przynajmniej czego szukać ;) pod jakim polozeniem ;) no i oczywiscie jak nic nie znajde to bede szukał kabli :)

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » sob lip 16, 2005 23:39

no ja jade wlasnie po B5 z 98 wiec czekaj :D < joke
wydaje mi sie ze nie masz co szukac kabli bo bardzo mozliwe, ze instalacja jest ciagnieta fabrycznie w kazdym czy ma czy nie ma halogenkow. Zalacz halogenki na postojach wyjdz i zobacz czy cos swieci. U mnie szczerze to tez prawie roznicy nie ma :)

[ Dodano: Sob Lip 16, 2005 11:41 pm ]
P.S. u taty jak kiedys mial Merola Vito to halogen byl wbudowany w zwykla lampe a wlasciwie byla wsadzona w reflektor takze zarowka halogenowa. Szklo bylo tradycyjne nie gladkie.

MrWho

Post autor: MrWho » ndz lip 17, 2005 13:22

Chłopie życze szcześcia jezeli powaznie jedziesz do dojcza po B5.... ja szukałem w sedanie z małym przebiegiem... i to nie wyrwałem rewelacji bo 160tys no ale nie bity w 100% meksykańska czerwień SEDAN :) i to 1,8 bez turbo czyli to czego szukałem... duzo taniej mozna kupic z turbina ale po co ten klopot na głowie... uwarzaj na tył... bardzo duzo w dupe bitych... POZDRO!

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » ndz lip 17, 2005 23:05

spokojna glowa :) powiedzmy ze zajmuje sie sprowadzaniem autek :) B5 juz na mnie czeka :) 150 przebiegu, klima, combi no i oczywiscie TDI.

MrWho

Post autor: MrWho » pn lip 18, 2005 01:43

No i tak z ciekawości ile za niego ?? hehe jestesmy w podobnym wieku :) Respekt jezeli jeździsz sam po auta :)

PS. Patrz żeby nie wpier... Ciebie w zimowki tak jak mnie ;) a stał na pieknych letnich 205 pirelli :( no ale dostałem na 195 pirelli zimowkach ;) wiec nie jest tak mocno źle ;p
PS2. jak juz oplacisz akcyze to napisz ile zes zaplacil... mi babka doje... 600 euro :( w celniaku... straszyla sadem itd :(

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » pn lip 18, 2005 08:56

na golfa napisalem 450 euro zaplacilem 1188 zlotych akcyzy i mi moga naskoczyc i tak duzo napisalem ;)
Passata bede clic dla siostry chyba. We wrzesniu bede podwujnym wujkiem wiec taki combik przyda jej sie :)
Passacik wyjdzie na okolo 22-23 tys ;) zobaczymy

MrWho

Post autor: MrWho » pn lip 18, 2005 23:52

ZNALAZŁEM :D qrde ;) ja po prostu źle szukałem :D jak było ciemno no to kolosalna roznica :D i teraz wiem o co chodzi :] THX :D

ja za sedana 98 160tys, full opcja bez sqry, wersja comfortline dałem 24tys + opłaty ;) oczywiscie w manualu i 1,8 125KM :) i ogolnie powiem szczerze ze nic ciekawszego nie widziałem :/ z całoscia powinienem sie wyrobic w 26,5tys... ale czzekam na nip juz tydzień :( zreszta nie wiem czy mi jeszcze wyjdzie co ma wyjsc i nie wiem czy te cacko nie bede mosial sprzedac :( a jest naprawde zyleta... tapicerka super itd :( komfort... zajebisty... 100% bezwypadkowy...

PS. A moze na GG sie przezucimy ;)

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » pn lip 18, 2005 23:54

szkoda sprzedawac :)
ja za podobna kaske moze nie co mniejsza ale juz z oplatami bede mial varianta w tdi z kilma :) co prawda przerysowany bok ma (czesci do uratowania) ale w takiej kasie jak mowie gotowy do jazdy z oplatami.

adakaw

halogeny

Post autor: adakaw » wt sty 10, 2006 01:59

Witam !!! w tym modelu lampy halogenowe są zintegrowane, przyglądnij się swoim lampom,te które są do środka czyli do loga na atrapie to właśnie halogeny, włączysz je po pierwszym wyciągnięciu , a po drugim odpalasz lampy tylne przeciwmgielne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”