Podsufitka jak przykelic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Podsufitka jak przykelic?
witam sparwa wyglada tak w MK IV 3 drzwi z jeden strony zwisa mi tapicerka ( podsufitka nie sam materiał ale cała ) dokladnie przy tylne bocznej szybie wisi jakies 3-4 cm nizej niz powinna ma ktos jakis sposob zeby wrocila na swoje miejsce?.......... na podsufitce jest jaksi material ktory np po zastosowaniu mocnej dwustronnej tasmy sie odkleja od strony tapicerki jest tam jaksi materiał co sie kruszy jak kitos to rozbieral to pewnie wie o co chodzi albo jaksi klej co by to dał rade skleic
Ostatnio zmieniony ndz maja 03, 2009 14:00 przez tomekzabrze, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Podsufitka
Witam.
Idealnym rozwiązaniem jest klej tapicerski. Nie wiem dokładnie jak on się nazywa ale służy do klejenia pianki tapicerskiej. Sam przyklejałem nim podsufitkę i wiem, że jest najlepszy. Wcześniej bawiłem się z cyjanopanami, budaprenami itp wanalazkami. Udaj się do jakiegoś sklepu z akcesoriami tapicerskimi i zapytaj o taki klej ( kolor kleju lekki różowy / przezroczysty)
Pozdrawiam
Idealnym rozwiązaniem jest klej tapicerski. Nie wiem dokładnie jak on się nazywa ale służy do klejenia pianki tapicerskiej. Sam przyklejałem nim podsufitkę i wiem, że jest najlepszy. Wcześniej bawiłem się z cyjanopanami, budaprenami itp wanalazkami. Udaj się do jakiegoś sklepu z akcesoriami tapicerskimi i zapytaj o taki klej ( kolor kleju lekki różowy / przezroczysty)
Pozdrawiam
Jacek R.
Witam ,jako że kiedys pracowałem jako tapicer samochodowy to moge pomóc w tej sprawie najlepiej kupić małą tubkę z butapremem wyczyscić miejsce posufitki gdzie ma być przyklejony element potem posmarować podufiktę i materiał który ma byc przyklejony nie za mocno wziąść opalarkę bądż suszarkę delikatnie podszuszyć materiał i sufit i przykleić mocno podociągać jakąś szczotką i powinno być dobrze.
Bądź jak Gołąb SRAJ NA WSZYSTKO NocneMarySquad