oryginalne oświetlanie bagażnika - szukam fot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
lampka bagażnika mk3
Witam,
Potrzebuję Waszej pomocy. Otóż mam tą lampkę w swoim mk3 ale niestety nie działa!!! Sprawdziłem żarówkę - ok, plus zasilania - ok, pozostał mi wyłącznik do którego nie wiem jak się dobrać. Nie chciałbym jeszcze czegoś spiep... więc pomóżcie, od czego zacząć?
Potrzebuję Waszej pomocy. Otóż mam tą lampkę w swoim mk3 ale niestety nie działa!!! Sprawdziłem żarówkę - ok, plus zasilania - ok, pozostał mi wyłącznik do którego nie wiem jak się dobrać. Nie chciałbym jeszcze czegoś spiep... więc pomóżcie, od czego zacząć?
Re: lampka bagażnika mk3
o ile się orientuje to lampkę zapala wyłącznik, który znajduje się w zamku klapy, jak podnosisz klapę to zwalnia się zamek i lampka powinna się zapalić, więc może masz coś z zamkiem muisz go rozkręcić i zobaczyć.DrLupus pisze:Witam,
chodzi o zamek w klapie. jak ruszysz jezyk zamka ten co blokuje sie na dolnym bolcu i domkniesz go to światło gaśnie, jak puścisz to zapala się więc muszą tam dochodzić kabelki.DrLupus pisze:Chodzi o tę część zamka, która idzie do góry razem z klapą czy o bolec na dole??? Bo z tego co zauważyłem kabelki od lampki idą nie do klapy, a w stronę tylnej lewej lampy i gdzieś dalej...
pzdr i dzięki
tego to Ci z całą pewnością niepowiem, ale myślę że regulacja jest na ryglu, tym dolnym. A przed odkręceniem zobacz jak był w klapie zamek przykrecony i tak samo zamontujDrLupus pisze:no dobrze... a jeśli odkręcę ten zamek w klapie to czy później trzeba będzie go jakoś ustawiać żeby się dobrze zamykało? wolę się upewnić niż później wiązać sznurkiem
wyciągasz za wkładka taką wsuwkę, która ją trzyma i wysuwasz wkładkę, nic się nie rozsypie jeśli nie bedziesz ja przechylał mocno na boki. a prawdopodobnie bedzie tak zascnieta ze zapadki i tak nie wylecąDrLupus pisze:Witam,
Jeszcze jedno - chciałem się zabrać do rozbierania zamka, ale... co z wkładką na kluczyk i centralnym??? czy może mi się to tak rozpaść że nie dam rady złożyć?